Και το Reuters για το gay φιλί

Και το Reuters για το gay φιλί

 

Μεγάλο θεμα έγινε στον ξένο Τύπο, η απόφαση της ΕΡΤ να “κόψει” τη σκηνή με το gay φιλί στη σειρά Downton Abbey” που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Δευτέρα.

Μετά τον Guardian, τη σκυτάλη παίρνει το Reuters…

Ο τίτλος του άρθρου είναι: ” Η κρατική τηλεόραση “χτυπήθηκε” για το κόψιμο του gay φιλιού στο “Downton Abbey”.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα, φιλοξενεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την απάντηση της Κρατικής Τηλεόρασης για την επίμαχη σκηνή.

Μετά τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις, ο δημοσιογράφος αναφέρει:

” Η Ελλάδα έχει παρατηρηθεί αύξηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού από τις εθνικές εκλογές του Ιούνιου και μετά, όταν  το υπερ-εθνικιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή μπήκε στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η τελευταία διαμάχη έρχεται λίγες μέρες μετά τη διαμαρτυρία δεκάδων διαδηλωτών, αναμεσά τους και η Χρυσή Αυγή, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην Αθήνα, έξω από θέατρο  και ανάγκασε την αναβολή ενός αμερικανικού θεατρικού έργου, που απεικονίζει τον Ιησού και των αποστόλων του ως gay.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες με γενειοφόρους μαυροντυμένους ιερείς, που κρατούσαν σταυρούς στα χέρια τους και έσκιζαν τις αφίσες, ενώ μια γυναίκα έκανε το ναζιστικό χαιρετισμό”.

 

Το δημοσίευμα του Reuters, που πάει ένα βήμα πιο πέρα αναφερόμενο και στα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας, δεν είναι το πρώτο για το κομμένο φιλί.

Προηγήθηκε εκείνο του Guardian.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ