Ηλίας Γκιώνης: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα του

Ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που έφερε στο προσκήνιο τις υποθέσεις του Στάθη Παναγιωτόπουλου και της 24χρονης που καταγγέλλει τον ομαδικό βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, παραχώρησε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την παιδική του ηλικία.

«Αγωνίζομαι κυρίως για μένα, γιατί ως πολίτης αυτής της χώρας δεν περνάω καλά και παλεύω για να έχω μια καλύτερη ζωή. Από εκεί και πέρα, έχοντας αποκτήσει μία δύναμη στον χώρο που κινούμαι, κι αφού μπορώ να προσφέρω βοήθεια σε άλλους ανθρώπους, το κάνω» δήλωσε αρχικά ο Ηλίας Γκιώνης.

Σχετικά με την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο ακτιβιστής ανέφερε: «Η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο δεν με ήξερε, γιατί έχουμε διαφορετικούς κύκλους. Μία κοινή μας φίλη μας έφερε σε επαφή. Ήταν αποφασισμένη, αλλά ήταν και φοβισμένη, γιατί ο ίδιος είναι δημόσιο πρόσωπο και στην τηλεόραση. Ήταν αρκετά προβληματισμένη, όπως ήμουν κι εγώ».

Στη συνέχεια, ο ακτιβιστής μίλησε για την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα του, ο οποίος τον χτυπούσε με ζώνη και μία φορά έσπασε ένα τραπέζι σαλονιού πάνω του, όπως περιγράφει.

«Ως παιδί έχω δεχθεί άπειρη βία»

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Ο πατέρας μου καταγόταν από εκεί και η μητέρα μου από την Πολωνία. Η μητέρα μου μας εγκατέλειψε όταν ήμουν πέντε ετών. Έφυγε για την Πολωνία. Από τότε μέχρι και σήμερα την έχω δει μία φορά κι αυτό ιντερνετικά. Της είπα ότι αν κρίνω από το πόσο κακοποιητικός ήταν ο πατέρας μου με εμάς, φαντάζομαι ότι και η μητέρα μου θα ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Δε μου έδωσε τις απαντήσεις που περίμενα. Ήταν γενικό το περιεχόμενο. Της είπα ότι είναι ευπρόσδεκτη αν ποτέ θελήσει να έρθει στην Ελλάδα να με δει. Εκεί έληξε η κουβέντα μας και δεν την είδα ξανά ποτέ. Ως παιδί έχω δεχθεί άπειρη βία. Ο πατέρας μου με χτυπούσε με ζώνη και έσπασε ένα τραπέζι σαλονιού πάνω μου. Από τις αρχές του δημοτικού μέχρι και όταν με έδιωξε από το σπίτι στα 16 μου, η κακοποίηση ήταν συνεχόμενη για όλα αυτά τα χρόνια. Έχω δύο αδερφές, τις κακοποιούσε και αυτές. Είχα ενημερώσει το σχολείο, τη γειτονιά και τους γνωστούς για την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα μου», εξομολογήθηκε ο Ηλίας Γκιώνης.

Ο ακτιβιστής αναφέρθηκε και στον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά και στη βία που έχει δεχτεί στο παρελθόν. «Στα 16 μου κατάλαβα ότι είμαι ομοφυλόφιλος και τι δικαιώματα έχω ως πολίτης. Η βία που δέχτηκα στην επαρχία είναι λιγότερη από τη βία που δέχομαι τώρα στην Αθήνα. Έχει τύχει να περπατάω και να μου σπάσουν ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, απλά επειδή περνούσα και είδαν ότι είμαι γκέι. Όταν ήρθα στην Αθήνα ήμουν άστεγος. Ο Ζακ μου πρότεινε να μείνω σπίτι του, ήταν οικογένειά μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με τα όσα είπε ο Ηλίας Γκιώνης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ