Ιάσονας Μανδηλάς: Η εξομολόγηση ότι είναι ομοφυλόφιλος και το bullying στο σχολείο

Στην απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και να δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος αναφέρθηκε ο Ιάσονας Μανδηλάς, καλεσμένος στην εκπομπή “Ποιος είναι πρωινιάτικα”. Ο ηθοποιός εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο bullying που δεχόταν στο σχολείο.

“Δούλευε μέσα μου πολύ καιρό. Ξεκίνησε από το καλοκαίρι που με πήρε μία δημοσιογράφος και με ρώτησε για το φλερτ με τις κοπέλες και απάντησα χαζά και μετά δέχτηκα ένα μήνυμα από φίλο μου, ο οποίος μου είπε “γιατί λες ψέματα;” και κάποια στιγμή είπα “φτάνει”. Πολλοί άνθρωποι λένε ψέματα στον ίδιο τους τον εαυτό, στην οικογένειά τους, στους φίλους τους γιατί υπάρχει αυτό το κοινωνικό πρότυπο.

Δεν μιλούσα γι’ αυτό, γιατί δεν μου γινόταν ποτέ η αντίστοιχη ερώτηση για να ανοίξω αυτή τη συζήτηση. Τα χρόνια του σχολείου δεχόμουν πάρα πολύ bulling. Μου έγραφαν στα βιβλία και στο θρανίο μου, αλλά όταν μία φορά έφτασα στα όριά μου και είπα ότι δεν μπορώ άλλο μέσα στην τάξη, με πήγαν εμένα στη διευθύντρια και με ρώτησαν γιατί μίλησα άσχημα. Εκεί λοιπόν λες: “παρόλα αυτά, τους άλλους”; Εγώ γιατί να το περάσω αυτό;”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα συναισθήματά του μετά τη δημόσια εξομολόγηση του πως είναι ομοφυλόφιλος: “Ένιωσα χαρά. Προσπάθησα και εγώ να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας του να αλλάξει η κοινωνία γιατί όλοι μου έλεγαν πως θα νιώσω αυτό το ξελάφρωμα, αλλά επειδή όλοι οι δικοί μου γνώριζαν, ήξερα ότι στη δική μου ζωή δεν θα αλλάξει τίποτα. Όλοι ήξεραν για τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Περάσαμε και εμείς δύσκολα με τους γονείς μου και προσπαθούσαμε να βρούμε και τις ισορροπίες μεταξύ μας, για να μην νομίζουν ότι εγώ είμαι ο τυχερός που είχα την τέλεια οικογένεια και γι’ αυτό μίλησα. Ήταν απλώς δίπλα μου και με αγάπη και καμιά φορά με τσακωμό και με λίγα νεύρα προσπαθήσαμε να βρούμε αυτή την ισορροπία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ