Η συγκίνηση του Βέρτη για τον πατέρα του – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Βέρτης στη συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάουκαι το “Ενώπιος Ενωπίω”, συγκινήθηκε όταν μίλησε για τον πατέρα του.

“Είναι ο ήρωας μου” είπε και αποκάλυψε τις δύσκολες εποχές που πέρασε ο πατέρας του, κυρίως στην Ελλάδα.

“Είναι ένας άνθρωπος που είναι αυτό που λέμε με τον σταυρό στο χέρι. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Πόσο εγωιστής και πόσο Ολλανδός ήταν σε κάποια πράγματα. Δεν το έχω ούτε εγώ αυτό το προσόν. Όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, ο πατέρας μου είχε σχολή οδηγών στην Ολλανδία. Αυτή η σχολή ήταν βραβευμένη, αν τον ρωτήσω τώρα που είναι 76 ετών τους νόμους, σαν δάσκαλος ξέρει όλη τη νομοθεσία και νομολογία απ’έξω. Αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε. Στην Ελλάδα δεν του επέτρεψαν να ανοίξει σχολή οδηγών, που ο πατέρας μου θα το έκανε πραγματικά με την καρδιά του και δεν του το επέτρεψαν γιατί δεν είχε απολυτήριο Λυκείου. Τότε, πολιτικοί και φίλοι έτρεξαν να του πουν ότι με ένα χαρτζιλίκι θα βγει και θα ανοίξει την σχολή. Δεν το άντεξε η ψυχή του και ο νους του. Και μιλάμε για αστείο ποσό, ένα φακελάκι. Δεν το έκανε γιατί θεωρούσε ότι είναι άξιος σε αυτό που έκανε που δεν του επέτρεπε η συνείδησή του να το κάνει” ανέφερε ο Νίκος Βέρτης.

“Έτσι πάλεψε εννέα χρόνια, με προβλήματα υγείας, με άγχος. Έζησα καταστάσεις, δούλευε σε ένα εργοστάσιο ως ηλεκτροσυγκολλητής, σε δυσκολες συνθήκες και δεν υπέκυψε ποτέ” πρόσθεσε.

Δείτε το Βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ