Η Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Ο νέος χάρτης με τις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews. H εφημερίδα αποκαλύπτει “ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών”, βάσει των οποίων θα προκύψουν “μειώσεις από 5,5% έως 19% σε επτά από τις εννέα ζώνες σε όλη τη χώρα, ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές στις φθηνότερες και τις ακριβότερες περιοχές”.

Στο ρεπορτάζ της η Realnews διευκρινίζει “τι θα γίνει με τον φόρο ακινήτων του 2016 και πώς θα εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση για αναδρομική ισχύ των μειωμένων αντικειμενικών από τον Μάιο του 2015”. Επίσης η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές στις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και εξηγεί “πώς θα επηρεάσουν οι νέες τιμές της εφορίας τούς 20 φόρους που συνδέονται με τα ακίνητα και τις μεταβιβάσεις”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Να μην πάει η χώρα στα βράχια!”. Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς μετά από έξι χρόνια βαθιάς οικονομικής ύφεσης, τα περισσότερα πολιτικά στελέχη της χώρας όχι μόνο δεν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, αλλά εξακολουθούν να βάζουν το κομματικό και το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό. Η εξουσία παραμένει αυτοσκοπός γι’ αυτούς και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα, προκειμένου είτε να την κατακτήσουν, είτε να τη διατηρήσουν!”.

Ακόμη…

Η σημερινή εκλογή νέου αρχηγού της Ν.Δ. θα είναι αφετηρία θεαματικών αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό, γράφει στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης. Οχι μόνο γιατί η γερασμένη φιλελεύθερη παράταξη θα αποκτήσει ικανό αναμορφωτή, όχι μόνο γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπίσει επιτέλους μια δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και γιατί ο σημερινός νικητής θα είναι και ο μελλοντικός πρωθυπουργός. Που σημαίνει ότι ο λαός θα έχει στα χέρια του “εναλλακτική λύση”, ώστε να τη χρησιμοποιήσει εάν η κυβέρνηση συνεχίσει την αντιλαϊκή και τυφλή υποταγή της στους ξένους δανειστές. Που σημαίνει νέες εξοντωτικές φορολογίες, νέες περικοπές συντάξεων και απάνθρωπη δίωξη της μεσαίας τάξης, με φονικό εργαλείο το ήδη αιωρούμενο ασφαλιστικό…

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Τι θα αλλάξει στη Ν.Δ. ανάλογα με το ποιος θα εκλεγεί. Ποιους σκέφτονται να αξιοποιήσουν στα ηγετικά κλιμάκια Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης.

– Φώφη Γεννηματά: “Η χώρα δεν μπορεί να περάσει τον κάβο της κρίσης με αυτή την κυβέρνηση”. Πρωτοβουλίες για μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική παράταξη προαναγγέλλει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

– Ο Πρόεδρος βγαίνει μπροστά. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με τον Μάριο Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και με την Αγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό και το κατοχικό δάνειο.

– Νίκος Βούτσης: “Η πλειοψηφία στη Βουλή για το ασφαλιστικό μπορεί να διευρυνθεί”. Τι λέει ο πρόεδρος της Βουλής για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

– Αρθρο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην “R” για το έτος Σαίξπηρ: Ολος ο κόσμος… μια σκηνή!

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

    “Κυβέρνηση ζητεί συγκυβέρνηση διά γνωριμίαν και ό,τι ήθελεν προκύψει…”.

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– “Είμαστε μαζί κι ας μας χωρίζουν”. Γιώργος Πρίντεζης – Βιβή Τσιάμη: Υποδέχτηκαν μαζί τη νέα χρονιά. “Με την αγάπη όλα ξεπερνιούνται”, λέει σε φίλους της η ραδιοφωνική παραγωγός του Love Radio 97.5 διαψεύδοντας τις φήμες που τη θέλουν να μην είναι πια ζευγάρι με τον διεθνή μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού.

– Επεσε η αυλαία του έρωτά τους. Η Ολυμπιονίκης Κλέλια Πανταζή και ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

– “Με τον Αρη θέλουμε να παντρευτούμε”. Η τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου αποκαλύπτει στην “R” ότι με τον ποδοσφαιριστή σύντροφό της Α. Σοϊλέδη σκέφτονται να επισημοποιήσουν τη σχέση τους.

– Η ευτυχία πάει… πακέτο. Η Θεοφανία Παπαθωμά και ο Γρηγόρης Πετράκος θα βαπτίσουν την κόρη τους τον Μάρτιο, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει ταυτόχρονα και ο γάμος τους.

– Ολη η αλήθεια για το μονόπετρο. Το δώρο που έκανε ο Ιάσονας Μιχόπουλος στη Νικολέττα Ράλλη και η σχέση τους που δυναμώνει με το πέρασμα του χρόνου.

– Γιάννης Τσιμιτσέλης: “Σχέση χωρίς… μουρμούρα δεν υπάρχει”.

– Δ. Αλεξάνδρου – Ολ. Φαρμάκη. Δεν μπήκε τρίτο πρόσωπο ανάμεσά τους.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ