Η Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Λίστα τρόμου ή… κούρεμα καταθέσεων!” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι υπάρχουν “40 ημέρες για 127 προαπαιτούμενα”. Η εφημερίδα σημειώνει “στον αέρα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εάν δεν περάσουμε την πρώτη αξιολόγηση” και εντοπίζει ποια είναι τα “3 μεγάλα εμπόδια”, δηλαδή ασφαλιστικό, “κόκκινα” δάνεια και ισοδύναμα. Συγκεκριμένα η Realnews αναφέρει:

– Ασφαλιστικό: Προβλέπεται η πλήρης αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, με ένα ταμείο κύριας ασφάλισης, ενιαίες αποδοχές, μείωση του εφάπαξ και κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

– “Κόκκινα” δάνεια: Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για οριστική ρύθμιση του ζητήματος των “κόκκινων” δανείων, με απελευθέρωση πλειστηριασμών και δυνατότητα πώλησης των δανείων σε hedge funds του εξωτερικού.

– Ισοδύναμα: Πρέπει να εξευρεθούν ισοδύναμα για να καλυφθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μικρότερη φορολογική επιβάρυνση των αγροτών, επαναφορά των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα και μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία!”. Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί ακόμη και σήμερα -μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας και τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου- να μη δείχνει την αποφασιστικότητα που απαιτείται προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για το επενδυτικό άλμα, το οποίο χρειάζεται η χώρα”.

Επίσης…

Καθώς η Ν.Δ κλείνει σήμερα τα 41 χρόνια της ζωής της ο Χρήστος Πασαλάρης στο άρθρο του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να είναι από τους πρώτους που θα ευχηθούν στον αρχηγό της μακροημέρευση. Αν η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Μεϊμαράκη, εγκαταλείψει τις φαυλοκρατικές πρακτικές του παρελθόντος και αν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα βάλει κατά μέρος τις ψευτοπροοδευτικές “ντιρεκτίβες” παλαιοτέρων εποχών οι δύο αρχηγοί θα καταφέρουν να συνεργαστούν στα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το δημόσιο χρέος, το μεταναστευτικό και οι επενδύσεις. Όπερ θα έπρεπε να είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια του ταξιδίου Τσίπρα στις ΗΠΑ που υπήρξε σίγουρα επιτυχές. Θα ήταν όμως ακόμη πιο αποδοτικό αν στο πλάι του ήταν και η αξιωματική αντιπολίτευση. Επομένως οι δύο ηγέτες χρωστάνε να κάνουν γενναία βήματα προσέγγισης και συνεργασίας για το καλό της πατρίδας.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Κώστας Καραμανλής: Τα ραντεβού της Ραφήνας και οι άγνωστοι διάλογοι με τον Τζιτζικώστα.

– Δημήτρης Παπαδημούλης: “Αν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ξεκολλήσουν από τη Ν.Δ. και θελήσουν μια νέα σχέση με την κυβέρνηση, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε”.

– Ολγα Κεφαλογιάννη: “Ξέρω να περιμένω” – “Υπήρξαν πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. που συζήτησαν μαζί μου το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος”.

– Γιάνης Βαρουφάκης: “Θα μείνω στην Ελλάδα και θα είμαι πολιτικά ενεργός”.

– Το μήνυμα που έκανε τον Λεβέντη να δακρύσει. Το γεύμα των βουλευτών της Ενωσης Κεντρώων λίγο πριν από την ορκωμοσία τους στη Βουλή.

– Ο Παναγιώτης Φύσσας στην “R”: “Ο Μιχαλολιάκος έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Παύλο”.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

    “Δουλειά δεν είχε ο Διάολος έφτιαχνε γεμιστά…”.

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– Τρυφερή φιλία για Πάρι-Τάμτα. Χέρι-χέρι για ρομαντικό γεύμα στη Βουλιαγμένη. Ο φωτογραφικός φακός της “R” απαθανάτισε τον νεαρό επιχειρηματία Π. Κασιδόκωστα και τη δημοφιλή τραγουδίστρια σε περίπατό τους στα νότια προάστια.

– “Η μισή Ελλάδα θέλει να με πυροβολήσει!” – “Το ξέρω ότι είμαι αντιπαθής σε πολύ κόσμο! Το κακό είναι ότι αυτό συμβαίνει για λάθος λόγους”, δηλώνει στην “R” ο εκκεντρικός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

– “Θέλω πολύ να έρθω στην Αθήνα”. Η Μις Αμερική 2016 Μπέτυ Καντρέλ μιλά στην “R” για τις ελληνικές ρίζες της και την επιθυμία της να επισκεφθεί τη χώρα μας.

– Τέρμα το κρυφτό για Μάνο – Βαλέρια. Ο Μ. Ιωάννου και η Β. Χοψονίδου κλείνουν έναν χρόνο μαζί και αποφάσισαν να μην κρύβονται πια από τους παπαράτσι.

– Γνώρισε την Ιλένια στους γονείς του. Λίγο πριν από το τηλεοπτικό του “πάντρεμα” με την Ιλ. Ουίλιαμς, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος τη σύστησε στην οικογένειά του.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ