Η Realnews αυτής της Κυριακής 19/3/2017

Με τίτλο: “Τετραπλό πλήγμα στην οικονομία!” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία επισημαίνει: “Διαλύουν τη χώρα με τις παράλογες απαιτήσεις τους οι δανειστές”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η καθυστέρηση στην αξιολόγηση βλάπτει σοβαρά την υγεία” της οικονομίας και εξηγεί ποια είναι τα τέσσερα πλήγματα:

1. “Στεγνώνουν” τα κρατικά ταμεία εξαιτίας της καθυστέρησης στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, με αποτέλεσμα να έχουν “παγώσει” οι πληρωμές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές του.

2. Άτυπη στάση πληρωμών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία έχουν κηρύξει οι πολίτες. Τον Ιανουάριο έμειναν απλήρωτοι φόροι ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ 528.000 ασφαλισμένοι δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ.

3. Συνθήκες ασφυξίας στην αγορά, με 94 εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο κάθε ημέρα. Υποχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς η κατανάλωση και καταγράφεται ρεκόρ μείωσης στις πωλήσεις τροφίμων.

4. Δοκιμάζονται οι αντοχές του τραπεζικού συστήματος από τη συνεχιζόμενη εκροή αποταμιεύσεων και την έκρηξη των νέων “κόκκινων” δανείων. Ανησυχία για νέα ανακεφαλαιοποίηση και “κούρεμα” καταθέσεων, εάν δεν υπάρξει σύντομα συμφωνία με την τρόικα.

Το άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη έχει τίτλο: “Ώρα για ένα ακόμη “όχι” σε Σόιμπλε και Ερντογάν”. Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι: “Η πατρίδα απαιτεί από τους “400” των εξουσιών (βουλευτές, εκτελεστική και δικαστική εξουσία) αυτοθυσία και γενναία αντίσταση στην ξενοκρατία. Ο λαός μας καλείται να αντιτάξει ένα ακόμη γενναίο ΟΧΙ στον αυταρχισμό του Σόιμπλε και στην αλαζονεία του Ερντογάν. Με κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα τα καταφέρει, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο!…”.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Ποιοι εισηγούνται εκλογές τώρα στον πρωθυπουργό και γιατί εκείνος τις απορρίπτει.

– Ο άγνωστος διάλογος Καραμανλή – Ντόρας για τον Καμμένο.

– Φώφη Γεννηματά: “Τις εκλογές εμείς δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε, οι εξελίξεις όμως αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν στις κάλπες”. “Στρατηγικός σύμμαχος και εταίρος για εμάς είναι μόνο η κοινωνία. Σε καμιά περίπτωση η Δεξιά. Τελεία και παύλα”.

– Γιώργος Κουμουτσάκος: “Η εθνική βύθιση είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής”.

– Φυλακισμένους τρομοκράτες υποπτεύεται η ΕΛ.ΑΣ. Αποκάλυψη για τα “δέματα – βόμβες” σε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Τρία μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς” που παίρνουν συχνά εκπαιδευτικές άδειες από τις φυλακές Κορυδαλλού στο στόχαστρο των Αρχών.

Νίκος Τόσκας: “Οι παλιές μεγάλες τρομοκρατικές ομάδες έχουν εξαρθρωθεί, υπάρχουν μόνο κάποια υπολείμματα”.

– “Ο ιθύνων νους είναι η σύζυγος του Σώρρα. Αυτή είναι η απατεώνισσα”. Ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας που “οδήγησε” το ζεύγος Σώρρα στη φυλακή, μιλά στην “R” για τους κουμπάρους του.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“Στην αρχή σου λένε ότι τα νέα είναι περίφημα. Ύστερα σου λένε ότι δεν είναι και τόσο καλά. Μετά διαπιστώνεις ότι τα νέα άσχημα. Τότε παραδέχονται ότι τα νέα είναι πράγματι άσχημα, αλλά όχι τόσο πολύ άσχημα. Όμως, κάτσε καλά, διότι θα μπορούσαν να γίνουν πάρα πολύ άσχημα. Κατόπιν όλων αυτών κάθεσαι να σε φάει ο λύκος, για να μη σε φάει ο Λιόντας, ο Ληστής, ο Καραμπουζουκλής…”.

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– Γάμος στις 3 Ιουλίου. Το “δώρο” του Σάκη στην Κάτια για τα γενέθλιά της. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “R”, ο Σ. Ρουβάς και η Κ. Ζυγούλη πρόκειται να παντρευτούν ακριβώς έναν χρόνο μετά την τελευταία πρόταση γάμου που της έκανε.

– Έβαλε γκολ στην καρδιά της. Ο φακός της “R” απαθανάτισε την Τάνια Τρύπη στην αγκαλιά του νέου συντρόφου της Πάνου Οικονόμου, που είναι προπονητής ποδοσφαίρου.

– Φουντώνει ο έρωτας για Ελένη – Αλμπέρτο. Η τραγουδίστρια Ελ. Φουρέιρα και ο αμυντικός του Ολυμπιακού Α. Μποτία απολαμβάνουν την ευτυχία τους, χωρίς να προβάλλουν την παθιασμένη σχέση τους.

– Ο φύλακας άγγελος της Φρόσως. Η Φρ. Κυριάκου, μετά το τραγικό τροχαίο που έζησε, έχει βρει παρηγοριά στην αγκαλιά του μπασκετμπολίστα Φ. Βασιλόπουλου.

– Η Μπουλέ “γίνεται” Εβίτα. Η λαμπερή ηθοποιός μιλά στην “R” για το απαιτητικό “στοίχημά” της, που τη θέλει να ερμηνεύει την Ε. Περόν.

– Μαρινέλλα: “Άσε με, αγάπη μου, που θα με πεις… ντίβα”.

– Μόντελινγκ στην Ινδία. Η αγαπημένη του Κ. Σόμμερ, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, έχει αποχωριστεί τον σύντροφό της λόγω των υποχρεώσεών της στο Νέο Δελχί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ