Η Γη της Ελιάς: Τα σχέδια του Ισίδωρου και οι εξετάσεις της Ιουλίας

Η Γη της Ελιάς” απόψε θα μας δώσει όλες τις εξελίξεις στο δράμα που ζουν Φίλιππος και Βασιλική,

Ο Φίλιππος καταρρακώνεται όταν μαθαίνει σε πόσο μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται το μωρό και ρίχνει ευθύνες στον εαυτό του για την απροσεξία του. Η Βασιλική είναι ψυχρή απέναντί του, λέγοντάς του ότι κάτι ανάλογο δεν θα συνέβαινε ποτέ σε εκείνη. Οι γυναικολογικές εξετάσεις της Ιουλίας δείχνουν πρόβλημα στα ωάρια και το ζευγάρι προχωρά σε ενέσιμη ορμονοθεραπεία.

Η Αντιγόνη ξεκαθαρίζει στον Μάνο πως το θέμα της περιουσίας δεν την αφορά. Του ζητά όμως να κρατήσει τον πατέρα τους μακριά από την οικογένεια που υιοθέτησε το παιδί της, ώστε να μην ταραχθεί.

Ο Ισίδωρος, ωστόσο, έχει τα δικά του σχέδια, καθώς εντοπίζει το παιδί και ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα προκειμένου να το δει από κοντά. Η Ευτυχία έχει μια ομαλή εγκυμοσύνη και εξηγεί στον Αποστόλη πως δεν θα του στερήσει τα δικαιώματά του, αλλά μέχρι να γεννήσει δεν επιθυμεί εντάσεις μεταξύ τους.

Ο Στάθης απογοητεύει κατά κάποιο τρόπο την Εύα όταν της δηλώνει πως δεν σκοπεύει να μετακομίσει στο σπίτι της, μιας και είναι φρεσκοχωρισμένος και το χωριό θα αρχίσει να τον σχολιάζει. Ο ανιψιός του Λυκούργου, ο Χρήστος (Βασίλης Μίχας), έρχεται στο χωριό και ετοιμάζεται να αγοράσει την ταβέρνα της Ελένης. Την ίδια ώρα, η Ελένη βιώνει μια δυσάρεστη εμπειρία, καθώς ο Αλέξης βγαίνει εκτός εαυτού και την διεκδικεί με άκομψο τρόπο, νομίζοντας πως είναι η Μυρτάλη.

Η Γη της Ελιάς  – Επεισόδιο 198 (Tετάρτη 18 Μαΐου)

H δύσκολη κατάσταση της υγείας του μωρού τούς κλονίζει όλους, με τη Βασιλική και τον Φίλιππο να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Η Ελένη καταγγέλλει τον Αλέξη για σεξουαλική παρενόχληση ενώ, στη συνέχεια, επικοινωνεί και με τον Σύλλογο Ψυχολόγων. Αργότερα, ο Αλέξης οδηγείται στο Τμήμα και ο Κουράκος τού ζητά εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. Ένταση επικρατεί ανάμεσα στη Βασιλική και τον Φίλιππο, καθώς εκείνη τον θεωρεί εν μέρει υπεύθυνο για το ατύχημα. Στο μεταξύ, η Ευτυχία ξεκαθαρίζει στον Αποστόλη ότι δεν θα παντρευτούν και ότι θέλει να μεγαλώσει το μωρό μόνη της. Ακάλεστοι εμφανίζονται η Ιουλία και ο Γιώργης στο σπίτι του Ιάκωβου την ώρα που εκείνος βρίσκεται κρυφά εκεί με την Αθηνά.

Μια ακόμη ληστεία ταράζει την Αρεόπολη, καθώς ο Δημήτρης μπαίνει σε ένα σπίτι με όπλο και κλέβει 250 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, κάτι συμβαίνει στη Μυρτάλη που την κάνει να αμφιβάλλει για πολλά πράγματα και μιλά γι’ αυτό στη Μαρίνα. Ο Χρήστος συναντά την Ελένη και η διαπραγμάτευση για την αγορά της ταβέρνας ξεκινά. Ο Ισίδωρος σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος και ανακοινώνει την απόφασή του στον Μάνο. Ο Ανέστης αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο Κουράκος δεν μπορεί να το πιστέψει. Ο Δημήτρης παραδέχεται ότι έκανε τη ληστεία και ο Κωνσταντίνος του λέει πως από εδώ και πέρα τον θεωρεί εχθρό του. Ο Ισίδωρος κλείνει ραντεβού με τη γυναίκα που υιοθέτησε το μωρό της Αντιγόνης, και ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα για να τη βρει.

Η Γη της Ελιάς – Επεισόδιο 199 (Πέμπτη 19 Μαΐου)

Ο χρόνος κυλά βασανιστικά για τη Βασιλική και τον Φίλιππο, οι οποίοι με μεγάλη αγωνία περιμένουν ένα καλό νέο για το μωρό τους. Ο Φίλιππος παίρνει εξιτήριο, αλλά είναι ακόμα πολύ καταπονημένος και ο γιατρός τού δίνει εντολή να γυρίσει στο σπίτι του μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Οι τύψεις του για το ατύχημα τον έχουν καταβάλει, ενώ η Βασιλική καταλαβαίνει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για το ατύχημα και μαλακώνει απέναντί του.

Ο Ισίδωρος είναι πολύ αναστατωμένος με την υπόθεση του παιδιού της Αντιγόνης. Δείχνει τη φωτογραφία της μικρής στην Ιουλία και τον Ιάκωβο, ενώ έχει κλείσει ραντεβού με τη θετή μητέρα της. Η Ιουλία και ο Ιάκωβος ανησυχούν μήπως η επιμονή του Ισίδωρου αναστατώσει τη ζωή του παιδιού. Η Μαργαρίτα κάνει έναν μεγάλο καβγά με τον Αλέξη για όσα συνέβησαν με την Ελένη. Ο Αλέξης επιμένει ότι η Ελένη είναι ερωτευμένη μαζί του, αποδεικνύοντας πως μέσα στο μυαλό του υπάρχει μεγάλη σύγχυση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ