Η Γη της Ελιάς – Spoiler: Το τελευταίο χαρτί του Στάθη για να αποτρέψει τον γάμο της Ιουλίας

Το spoiler για τη σειρά «Η Γη της Ελιάς», που έδωσε η εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, αφορά τον γάμο της Ιουλίας με τον Κουράκο. Στο χθεσινό επεισόδιο, είδαμε τον Στάθη να βρίσκει την Ιουλία, ενώ εκείνη κάνει ιππασία και να της λέει ότι ακόμα την αγαπάει και μόλις περπατήσει η γυναίκα του θα την χωρίσει. Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει τονίζοντάς του ότι δεν ακυρώνει τον γάμο της και ότι δεν της είναι πια αρκετή η αγάπη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν, οι συμπέθεροι – οι γονείς του αστυνόμου- φτάνουν στην Μάνη για τον γάμο. Το προηγούμενο βράδυ από το παραδοσιακό τραπέζι των δύο οικογενειών, η Μυρτάλη ρωτά την θεία της αν είναι ερωτευμένη και αν είναι σίγουρη για τον γάμο. Η Ιουλία δεν της δίνει ξεκάθαρη απάντηση.

Την ίδια ώρα, ο Στάθης σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση περιπλανιέται σε όλη την Μάνη… Είναι σαν χαμένος και κάνει μία τελευταία προσπάθεια, ώστε να αποτρέψει το γάμο της Ιουλίας με τον αστυνόμο, Κουράκο.

Ο Στάθης βρίσκει την Ιουλία και κάτι συζητούν, την ώρα που ο Γιώργης βρίσκεται στην εκκλησία και περιμένει την αγαπημένη του.

Η Γη της ελιάς: Επεισόδιο 113 (Τρίτη 28 Δεκεμβρίου)

Ένας καινούριος εργάτης, ο Λεωνίδας, πιάνει δουλειά στους ελαιώνες τον Βρεττάκων. Η Μαρία και η Μαργαρίτα παλεύουν να πείσουν την Αθηνά να μην πουλήσει το μερίδιό της στον Ισίδωρο.

Ο Λυκούργος αποκαλύπτει στην Ισμήνη πως έχει έρθει κοντά με τη Χάιδω κι εκπλήσσεται από την αντίδρασή της. Ο Μάνος πηγαίνει στο σπίτι του Αποστόλη και του κάνει πρόταση να γυρίσει στο ελαιοτριβείο, αλλά εκείνος αρνείται. Η Ιουλία με τον Γιώργη αποφασίζουν να κάνουν μια… παρανομία.

Ο Κωνσταντίνος μαθαίνει ότι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για να σκοτώσουν τον Κεφαλά στη φυλακή ήταν ο Ανέστης και βάζει τον Δημήτρη να τον τιμωρήσει. Παρά τις ενστάσεις της Αθηνάς, η Μαρία βγαίνει σε τηλεοπτική εκπομπή και μιλάει για το κίνητρο του φόνου. Η Μάρθα δεν μπορεί με τίποτα να δεχθεί το παρελθόν της και αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η Γη της Ελιάς

Η Γη της ελιάς: Επεισόδιο 114 (Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου)

Ο Αλέξης, ταραγμένος από την κατάσταση στην οποία βρήκε τη Μάρθα, ειδοποιεί αμέσως τη Μαργαρίτα. Στο μεταξύ, η Αθηνά, παρά τις αντιρρήσεις της Μαρίας, ξεκινά τις διαπραγματεύσεις με τον Ισίδωρο. Και οι δυο πλευρές είναι σκληρές και ανυποχώρητες.

Στην Αρεόπολη, ο Δημήτρης, προκειμένου να μη χάσει την θέση του στο ελαιοτριβείο, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο σε σχέση με την Άννα.

Η Ιουλία προσεγγίζει την Αντιγόνη σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά με την ανιψιά της.

Η Γη της ελιάς: Επεισόδιο 115 (Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου)

Ο Μάνος απομακρύνει τον Ανέστη από το πόστο του στο ελαιοτριβείο και επαναφέρει τον Αποστόλη που δείχνει αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον υπαίτιο της πυρκαγιάς.

Ο Μάνος συνειδητοποιεί πως η Αντιγόνη αρχίζει να κερδίζει έδαφος μέσα στην οικογένεια και, προκειμένου να την απομονώσει, απειλεί ανοιχτά τον Ισίδωρο πως είτε θα του γράψει όλη την περιουσία, είτε θα αποκαλύψει σε όλους πως αυτός παραποίησε τη διαθήκη του Ιπποκράτη.

Η Ζωή δεν βρίσκει την ανταπόκριση που περίμενε από τον Μάνο και ρίχνει λάδι στη φωτιά ενημερώνοντας τη Μαρίνα για τη «σχέση» τους. Η Μυρτάλη δεν μπορεί να δεχτεί την αδικία που γίνεται εις βάρος της Αθηνάς και προσπαθεί να την πείσει να γυρίσει πίσω στη Μάνη.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.