Η Bild κρίνει τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα

Η Bild κρίνει τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα

 

Η γερμανική εφημερίδα Bild, σε δημοσίευμά της με τίτλο ” Για αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεωκοπία”, κάνει τη δική της κριτική για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, τονίζοντας ότι το τραγούδι “είναι μια ερωτική εξομολόγηση στο ούζο”…

Γράφει: “Οι Koza Mostra από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα μουσικής Ska στην Ελλάδα, ενώ ο λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι εδώ και δεκαετίες μια σταθερή αξία”. 

Συνεχίζει: “Ενώ ο 58χρονος Ιακωβίδης ανέλαβε με το έγχορδο όργανο μπαγλαμαδάκι το παραδοσιακό μέρος, οι ψευδο-Σκωτσέζοι χοροπηδούσαν κανονικά στους βαλκανικούς ρυθμούς. Το μείγμα ήταν καλό: Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης προκρίθηκαν στον τελικό”.

Ο δημοσιογράφος καταλήγει: ” Αν οι άνδρες με τα κιλτ ξεσηκώσουν το κοινό, δε θα προσέξει κανείς τους στίχους. Εξάλλου, είναι ελληνικοί”.

Ο τίτλος του ελληνικού τραγουδιού είναι “Alcohol is free”. Γι΄αυτό ο σχολιαστής του ARD, Peter Urban, έσπευσε να εξηγήσει ότι “με αυτό εκθειάζουμε, όχι την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά το πνεύμα της ελευθερίας μέσα από τους στίχους”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ