Η Αγγελική Κώττη για τα «Ματωμένα Χώματα» που κυκλοφορούν αυτή την Κυριακή με τη Realnews

Η Αγγελική Κώττη για τα «Ματωμένα Χώματα» που κυκλοφορούν αυτή την Κυριακή με τη Realnews

 

«Είναι ένα βιβλίο απολύτως έντιμο, αφού μιλά χωρίς φόβο και με πολύ πάθος για όσα έγιναν ανάμεσα στους δύο λαούς», έγραψε η δημοσιογράφος-συγγραφέας, Αγγελική Κώττη, για τα “Ματωμένα Χώματα” που προσφέρει η Realnews στους αναγνώστες αυτή την Κυριακή.

Η δημοσιογράφος-συγγραφέας έγραψε χαρακτηριστικά: «Τα «Ματωμένα χώματα» είναι ένα βιβλίο απολύτως έντιμο, αφού μιλά χωρίς φόβο και με πολύ πάθος για όσα έγιναν ανάμεσα στους δύο λαούς. Εξιστορεί, μέσα από την αφήγηση του Μανώλη Αξιώτη, του αγρότη νεαρού από τον Κιρκιντζέ, ενός χωριού κοντά στην Έφεσο, πώς άναψαν οι πρώτες σπίθες αντιπάθειας ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους, πώς φούντωσαν οι πυρκαγιές, ποιοί τις συδαύλισαν έντεχνα (βασικά οι Γερμανοί) πώς έκαψαν τη Μικρά Ασία, τη φιλία και την αγάπη ανάμεσα στους δυο λαούς. Μιλά για όσα έκαναν οι μεν στους δε, αλλά και οι δε στους μεν».

 

Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, που χαρακτηρίστηκε  «σύγχρονη βίβλος της εξόδου του Μικρασιατικού Ελληνισμού», προσφέρει αυτήν την Κυριακή αποκλειστικά η Realnews στους αναγνώστες.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ