H Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Λίστα-«φωτιά» από την τρόικα!” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία αναφέρεται σε “«κίτρινη κάρτα» από τους δανειστές προς την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν”. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι δανειστές “απαιτούν άμεσα από την Αθήνα: Σύσταση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και ένταξη σε αυτό όλων των ΔΕΚΟ – προκήρυξη των διαγωνισμών για την πώληση του 17% της ΔΕΗ και την είσοδο ιδιωτών στον ΑΔΜΗΕ – ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο στρατιωτικών, δικαστικών, καθηγητών ΑΕΙ και γιατρών του ΕΣΥ – οριστικοποίηση των αλλαγών σε συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο”. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ για το “σκληρό μήνυμα από τις Βρυξέλλες”: «Δεν συζητάμε για χρέος και πλεόνασμα».

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας έχει τίτλο: “Αυτοκριτική για τα μάτια του κόσμου…” και επισημαίνει ότι οι δανειστές “δεν αλλάζουν «συνταγή»”. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Η αυτοκριτική του ΔΝΤ, ακόμη και με τον τρόπο που γίνεται, είναι καλοδεχούμενη. Θέλει όμως και ένα «δια ταύτα». Είναι κατανοητό ότι οι ισχυροί δεν πληρώνουν τα λάθη τους. Τα πληρώνουν για λογαριασμό τους οι αδύναμοι. Μπορούν όμως να τα διορθώσουν, έστω την ύστατη ώρα”.

Στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης αναρωτιέται “τι γράφει για την πατρίδα η επόμενη διετία: Ανωμαλία; Επανάσταση; ή «Μία από τα ίδια»; Για πρώτη φορά στην κορυφή του πολιτικού συστήματος βρίσκονται νέοι ηλικιακά. Είναι όμως και νέοι στις ιδέες; Ή ανήκουν στους «γηραλέους όλων των ηλικιών»; Και τι άραγε επιφυλάσσει ο Αύγουστος, αυτός ο μοιραίος για την Ελλάδα μήνας, αφού Αύγουστο του 1936 κηρύχτηκε η δικτατορία Μεταξά, Αύγουστο του 1949 έληξε ο εμφύλιος πόλεμος με ήττα της ένοπλης Αριστεράς στο Γράμμο, αλλά και Αύγουστο του 1909 ξεκίνησε η επανάσταση του Ζορμπά στο Γουδή, που έφερε τον Βενιζέλο στην εξουσία; Μήπως κυοφορείται ένας νέος Βενιζέλος, αφού η ιστορία μας επιμένει ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει;»”.

 

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Φάκελος ΕΛΣΤΑΤ: «Στο τέλος όλα βγαίνουν στο φως». Τι είπε ο Κώστας Καραμανλής μετά την παραπομπή για κακούργημα του Ανδρέα Γεωργίου για το «φουσκωμένο» έλλειμμα του 2009.

– Πάνος Σκουρλέτης: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση του 17% της ΔΕΗ».

– Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν αποκλείω να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο».

– «Θα ήταν ντροπή για μένα να χτυπήσω τον Ακη». Ο Βασίλης Στεφανάκος μιλά στην “R” για το επεισόδιο με τον πρώην υπουργό στην VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

– Οι γιάφκες, οι χάρτες και το μυστικό ραντεβού. Σαρωτικές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στη Μάνη μετά τη σύλληψη των Σεϊσίδη, Σακκά.

– Τώρα οι διακινητές κάνουν και… εκπτώσεις! Φόβοι για νέο κύμα μεταναστών.

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– Ζέτα… 38 καρατίων. Το τολμηρό μπικίνι που άναψε φωτιές. Ο φακός της “R” απαθανάτισε τη Ζ. Μακρυπούλια στο εξοχικό της στην Πάρο, λίγο μετά τον εορτασμό των γενεθλίων της μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

– «Απόδραση» στο Ιόνιο. Πάρα τα όσα ακούγονταν για χωρισμό, η Όλγα Φαρμάκη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, πιο ερωτευμένοι από ποτέ, ετοιμάζονται για τις πρώτες κοινές τους διακοπές.

– «Θέλω να κάνω παιδί, αλλά δεν βρίσκω άντρα!». Η Βίκυ Κάβουρα απαντά σε όσους στέκονται στις τολμηρές εμφανίσεις της, ενώ διαψεύδει και εκείνους που της χρεώνουν συνεχώς νέους συντρόφους.

– Ο γάμος μπορεί να περιμένει. Η ηθοποιός Ευαγγελία Συριοπούλου και ο οικονομολόγος Στράτος Πατσατζής συγκατοικούν, χωρίς να βιάζονται να παντρευτούν.

– Απαντούν με… selfie! Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Γιώργος Κοτσοβός διέψευσαν τις φήμες ότι χωρίζουν με τον καλύτερο τρόπο: με μια φωτογραφία τους στο Instagram.

-Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Ο έρωτας μετριάζει την πικρία που ζούμε».

– Ζοζεφίν Βέντελ: «Βρήκα ξανά την ευτυχία». Μετά τον χωρισμό της, η τραγουδίστρια βρήκε, όπως δηλώνει σε φίλους της, τον ιδανικό σύντροφο στο πρόσωπο του εφοπλιστή Β. Μιχαήλ.

 

 

 

Κυριακή στη Realnews: Tα μεγάλα ζεϊμπέκικα, Realtaste και 10×5.000€

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΑ 

2 συλλεκτικά cd με τραγούδια που έγραψαν ιστορία.

 

Δείτε εδώ τα τραγούδια:

Realtaste

Ανακαλύπτουμε γεύσεις του Αιγαίου και δοκιμάζουμε γλυκά με χρώμα & άρωμα θαλασσινό.

 

Δείτε εδώ το εξώφυλλο:

 

50.000€

10 τυχεροί αναγνώστες κερδίζουν από 5.000€

Ισχύει και για την έκδοση των 2€

 

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ εδώ:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ