H Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Αυστηρό μήνυμα του νέου Προέδρου” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews.

Στην εφημερίδα μιλά αποκλειστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σεβασμό στη Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη. Επισημαίνει μάλιστα χαρακτηριστικά: “Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να αγνοήσει το τεράστιο πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα” και σημειώνει: “Δεν μπορεί η Ευρώπη και ιδίως η Κομισιόν να μην ανταποκριθεί στα αιτήματα εκείνα αλλαγής των μνημονίων τα οποία είναι απολύτως τεκμηριωμένα και δίκαια”. Επίσης ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετείται για το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας, που υπογράφει εκτάκτως ο Μανώλης Γλέζος έχει τίτλο: “Με ήθος ελληνικό! Απαιτούμε, δεν επαιτούμε, αλλά ούτε και εκδικούμαστε” και αναφέρεται στις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. Ο Μ. Γλέζος υπογραμμίζει: “Η οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ηθική, γι’ αυτό και η διεκδίκηση μας είναι δίκαιη. Ωστόσο, δεν θα μας ακούσετε ποτέ να μιλάμε για ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Εμείς, που χάσαμε αγαπημένους ανθρώπους, δεν νιώθουμε μίσος για τον γερμανικό λαό και δεν επιζητούμε εκδίκηση”.

Αν η κυβέρνηση περιορίσει τα ασυγχώρητα λάθη της και αν η αντιπολίτευση δώσει χέρι, τότε η πατρίδα, ενωμένη, θα μπορέσει να διασπάσει το ανθελληνικό μπλοκ της Μέρκελ, γράφει στο σημερινό άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης. Η εξουσία κορυφής, με Παυλόπουλο, Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου, στα ανώτατα αξιώματα και με μια κυβέρνηση θορυβωδώς αντιστασιακή αλλά άγουρη και επιρρεπής σε λάθη, είναι ικανή να οδηγήσει τη χώρα σε ανάκαμψη και απεξάρτηση. Αλλά μόνον αν βοηθηθεί από το σύνολο του λαού και από το σύνολο των πολιτικών ηγετών, καταπολεμώντας το πατροπαράδοτο πάθος της διχόνοιας. Τότε η μικρή Ελλάδα θα γίνει και πάλι αφορμή να ηττηθεί η «Γερμανία της Μέρκελ» όπως είχε γίνει αφορμή να ηττηθεί η «Γερμανία του Χίτλερ»…

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Γκίκας Χαρδούβελης: Παραδέχεται ότι δεν έκανε δήλωση Πόθεν Έσχες για τα έτη 2011, 2012. “Μου είπαν ότι δεν είχα υποχρέωση να υποβάλω πόθεν έσχες όταν ήμουν διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου”.

– Αλέκος Φλαμπουράρης: “Δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, ή οικουμενική. Έχουμε κυβέρνηση που θα προχωρήσει”.

– Βασίλης Κικίλιας: “Οι δελφίνοι δεν ξεχωρίζουν από τα πάνελ και τα δείπνα, αλλά όταν το μέγεθός τους ξεπερνά εκείνο του αρχηγού”.

– Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Κομισιόν: “Από την Ελλάδα θέλουμε δράση και πράξεις, όχι απλώς υποσχέσεις”.

– Κρίστοφ Σμιτ, επικεφαλής των συμβούλων της Αγκελα Μέρκελ: “Αν η νέα σας κυβέρνηση συνεχίσει να αμφισβητεί το πρόγραμμα ρισκάρει να προκαλέσει το Grexit”

– Ξέσπασε πόλεμος για τις αμοιβές της ΕΡΤ. Θεοδωράκης-Βαξεβάνης-Αρβανίτης.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“Παρακολουθούσα τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο να ορκίζεται κι ύστερα να καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Με τους Ευζώνους να αποδίδουν τιμές και τη μπάντα να παίζει. Κι ένιωσα πάλι σαν παιδάκι που η χώρα του είχε Σύνταγμα, νόμους και γιορτές…”

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Πρόβα γάμου η συγκατοίκηση. Στη Γλυφάδα η ερωτική φωλιά των Φουρέιρα-Λυκούδη. Ο φακός της “R” βρέθηκε στη μετακόμιση της τραγουδίστριας και του εφοπλιστή και αποτύπωσε την απόλυτη ευτυχία τους.

– “Κρατάει χρόνια ο έρωτας με τη Σμαράγδα”. Ο Θοδωρής Αθερίδης δεν κρύβει τη μεγάλη αδυναμία που έχει στη Σ. Καρύδη και αποκαλύπτει στην “R” τα επόμενα σχέδιά του.

– Φλογερό ειδύλλιο. Η όμορη ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του γοητευτικού επιχειρηματία Δημήτρη Φακίνου.

– Οριστικό τέλος στη σχέση τους. Απέτυχε η απόπειρα επανασύνδεσης που έκαναν ο δημοφιλής σεφ Άκης Πετρετζίκης και η ανερχόμενη τραγουδίστρια Demy.

– Παύλος Τσίμας: “Με ζηλεύουν οι φίλοι μου γιατί βλέπω κάθε βράδυ τη Σία”.

– Ταξίδι στην Κύπρο. Η Έλενα Ράπτη θα βρεθεί μετά το Πάσχα στο Νησί της Αφροδίτης με την οικογένεια του Λούκα Γιώρκα.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ