Guardian: “H κυβέρνηση θα πέσει αν πιεστεί υπερβολικά”

Guardian: “H κυβέρνηση θα πέσει αν πιεστεί υπερβολικά”

«Είναι τρελές οι πολιτικές που μας πιέζουν να υιοθετήσουμε» δήλωσε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος στην εφημερίδα Guardian που όπως αναφέρει σε άρθρο για την ελληνική κρίση, τέσσερα χρόνια μετά, είναι σαν να έχουμε επιστρέψει ξανά στο 2010. Ο θυμός, η έλλειψη εμπιστοσύνης και ο μετά βίας μεταμφιεσμένος πανικός χαρακτηρίζουν ξανά τις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας, αναφέρεται στο άρθρο. 

Το άρθρο αναφέρεται στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που η κυβέρνηση Σαμαρά έχει να κάνει με την τρόικα και επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο που ισχυρίζεται πως «αν μας υποχρεώσουν να επιβάλλουμε ακόμα και μισό μέτρο περισσότερο, τότε θα γίνει επανάσταση σε τούτη τη χώρα. Είναι τυφλοί;» 

Τονίζεται επίσης η εύθραυστη ισορροπία της κυβέρνησης που με οριακό αριθμό βουλευτών έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο μήνα, ίσως τον δυσκολότερο από τον Ιούνιο του 2012, οπότε ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

 «Με μια ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή και με μία όλο και πιο εχθρική αντιπολίτευση που στρέφεται κατά της λιτότητας, η κυβέρνηση πρέπει να περάσει μια σειρά πολύ αμφιλεγόμενων νομοσχεδίων, αρχής γενομένης με τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους» γράφει ο Guardian και προσθέτει ότι σε αυτά τα αμφιλεγόμενα νομοσχέδια περιλαμβάνονται επίσης ο νέος φόρος ακινήτων και οι πλειστηριασμοί.

 «Σχεδόν δέκα ημέρες μετά από την επιβίωση από την ψήφο δυσπιστίας, μόνο σίγουρο δεν είναι ότι οι βουλευτές της κυβέρνησης θα υπερψηφίσουν τα μέτρα», υπογραμμίζεται στο άρθρο που οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχτούν περισσότερες περικοπές.

 «Σε αυτό το σημείο, έχοντας επιτύχει τόσα πολλά, αξίζουμε λίγο περισσότερο σεβασμό» υποστηρίζει ο αξιωματούχος.

Στην εφημερίδα μίλησε και ο καθηγητής Γκίκας Χαρδουβέλης που πιστεύει ότι «δεν υπάρχει τρόπος να σταθεροποιηθεί η οικονομία αν πιέζουν και πιέζουν όλο και περισσότερο. Κατά την άποψή μου η οικονομία βρίσκεται σε στάδιο σταθεροποίησης και μπορεί εύκολα αυτό να ανατραπεί αν συνεχίσουν να επιμένουν σε περισσότερα μέτρα» και συνεχίζει «αυτό που δε φαίνεται να καταλαβαίνει η τρόικα είναι ότι η κυβέρνηση θα πέσει αν πιεστεί υπερβολικά».

Στη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο εμφανίζεται η γνωστή στα μέσα ενημέρωσης Ελένη Λουκά ως διαδηλώτρια.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ