Γιώργος Λιάνης: Όλα όσα είπε στην εκπομπή του στον Realfm 97,8 για την αναφορά του στην Αλίκη Βουγιουκλάκη

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε σχετικά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, έδωσε ο Γιώργος Λιάνης μέσα από την εκπομπή του στον Realfm 97,8.

«Είμαι 55 χρόνια δημοσιογράφος, ίσως και να είμαι ο παλαιότερος εν ενεργεία. Και μου συνέβη ένα γεγονός για το οποίο οφείλω μια απάντηση γιατί όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου “το να σωπαίνεις ισοδυναμεί με το ψεύδεσαι”. Όμως δεν ήθελα να βγω σε κάποια τηλεόραση, παρά την εισβολή που δέχθηκα πριν και ακόμα με περιμένουν απ’ έξω. Έστειλα ένα κείμενο που θα ήθελα να σας διαβάσω», είπε και αναφέρθηκε στην γραπτή απάντησή του στα όσα έχουν ειπωθεί αυτές τις μέρες, με αφορμή και την απόφαση του Γιάννη Παπαμιχαήλ να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Όπως είπε ο Γιώργος Λιάνης, είχε γράψει για το συγκεκριμένο περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε ένα αφιέρωμα της Realnews το 2016, ενώ το συμπεριέλαβε και στο βιβλίο που εξέδωσε τον Μάιο του 2021.

«Αυτό είναι το θέμα που απασχολεί τα κανάλια. Σαν να μην έχουμε την ελευθερία οι δημοσιογράφοι να αναπολήσουμε, πρέπει να ποινικοποιούμε και τις αναμνήσεις μας. Ποιον προσβάλλει αυτό το κομμάτι» ανέφερε ο Γιώργος Λιάνης, ενώ ο Θανάσης Λάλας που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, με αφορμή το βιβλίο του για τον Ανδρέα Παπανδρέου, σχολίασε: «Είναι απίστευτο χιούμορ. Όποιος είχε γνωρίσει την Αλίκη, αυτό έκανε. Είχε μια πλάκα, μια τόλμη, μια χαρά».

Τον Δεκέμβριο του 2022, όπως είπε ο Γιώργος Λιάνης, έδωσε συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος που προβλήθηκε τον Μάρτιο στην Κύπρο.

«Από αυτή τη συνέντευξη απέσπασαν αυτό το κομμάτι, που εγώ το έχω γράψει το 2016 και έγινε τώρα αυτός ο πάταγος.  Γιατί δεν αντέδρασε κανείς τότε, και τώρα γίνεται πρώτο θέμα στην Ελλάδα; Τι έχει αλλάξει; Η συγκυρία. Το λέω και λυπάμαι. Εγώ θα σας πω τι είπαν για το βιβλίο αυτό αυτοί που το παρουσίασαν. Ευάγγελος Βενιζέλος, Μίκης Θεοδωράκης, Προκόπης Παυλόπουλος , Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Λαλιώτης. Ότι συνδιαλέγομαι με ευγένεια, σεβασμό, δέος και θαυμασμό με όλα τα πρόσωπα. Θα δικαστώ τώρα για τη φράση «πάρ’ το», σημείωσε.

«Δεν θέλω να βγω στην τηλεόραση γιατί ο Σεφέρης έλεγε ότι η τηλεόραση είναι φονικό όπλο. Ευχαριστώ τους συναδέλφους όλους που έγραψαν για μένα ισορροπημένα πράγματα τουλάχιστον. Ευχαριστώ και τον συνήγορο του κ. Γιάννη Παπαμιχαήλ που είπε ότι έχω προσφέρει πάρα πολλά στον πολιτισμό και δικαίως ο άνθρωπος αναλαμβάνει μια υπόθεση που του αναθέτουν. Θα δοθεί απάντηση και εκεί που πρέπει αν επιμείνουν σε αυτό το πράγμα, αλλά δεν καταλαβαίνω. Εγώ κατηγορήθηκα τη δεκαετία του ’70 και του ’80 ως ο ψαλμωδός της Αλίκης, και τώρα θα κατηγορηθώ για το ακριβώς αντίθετο;» συνέχισε.

«Δεν περίμενα ποτέ αυτό που συνέβη σήμερα.  Μου θυμίζει την περίοδο του ΄89 που είχα χάσει το επώνυμό μου και με έλεγαν ο «ξάδελφος». Τι είδα σήμερα; Στον επαγγελματικό μου χώρο, που προσέρχομαι στα 80 μου χρόνια, και μάλιστα προσήλθα με μια πατερίτσα γιατί μόλις έκανα εγχείρηση στο γόνατό μου, να βλέπω ξαφνικά από ένα υπόγειο να πετάγονται 2-3 νέα παιδιά με κάμερες. Τους είπα ότι έχω βγάλει μια ανακοίνωση και ότι δεν μπορώ να πω κάτι.  Όταν έφυγαν τα παιδιά, μου είπαν “κ. Λιάνη μας συγχωρείτε μας έστειλαν να το κάνουμε αυτό”», συμπλήρωσε ο Γιώργος Λιάνης και κατέληξε:

«Ό,τι είχα να πω, το είπα. Δεν θα βγω να μιλήσω για ένα τέτοιο θέμα. Ας πάρουν τον δρόμο που θέλουν να πάρει. Εγώ θα πάρω τηλέφωνο και θα πω αυτά που πρέπει να πω, εκεί που πρέπει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ