Γιάννης Βογιατζής: Συγκινήθηκε μιλώντας για τον πατέρα του

Τον Γιάννη Βογιατζή υποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (28/04) ο Νίκος Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω». Ο κορυφαίος ηθοποιός, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στον πατέρα του και στο γεγονός ότι έκλαψε, όταν τον είδε να κοιτά το φέρετρο της μητέρας του.

“Εγώ δεν έχω δει τον πατέρα μου μια φορά να κλάψει. Όμως έχω κλάψει βλέποντας τον πατέρα μου να μην κλαίει, αλλά να κοιτά το φέρετρο της μητέρας του”, είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ήταν τέτοια η στεναχώρια του μεγάλη, που έκλαψα, βλέποντας τον να κοιτάζει τη μητέρα του. Τότε έκλαψα. Έπιασα τα συναισθήματα του. Κι αυτό, έχει την αξία του τη μεγάλη. Τα άλλα δεν έχουν αξία. Έρχονται και φεύγουν».

Γιάννης Βογιατζής: Ο πατέρας μου διαφωνούσε – Με αρνήθηκε σαν ηθοποιό

«Πάντοτε ένιωθα ότι είμαι ηθοποιός. Η ψυχή μου πάντοτε ήθελε να κάνω θέατρο. Και θέατρο σωστό…» ανέφερε ο κορυφαίος ηθοποιός. «Μου έλεγαν δεν θα πετύχεις γιατί δεν έχει βιμπράτο η φωνή σου. Είναι κάτι το φοβερό να σου λένε το αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνεις» συμπλήρωσε.

«Ο πατέρας μου άργησε πολλά χρόνια να έρθει να με δει στο θέατρο. Με αρνήθηκε σαν ηθοποιό. Ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν φίλος του πατέρα μου και τον ρώτησε “Κώστα, διαβάζω συνέχεια για έναν ηθοποιό, Γιάννη Βογιατζή και έναν τραγουδιστή, Γιάννη Βογιατζή. Έχεις καμία συγγένεια με αυτούς τους δύο;” Ο πατέρας μου τότε είπε “ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον”. Μας αρνήθηκε και τους δύο. Τον φυσιολογικό του γιο και τον ανιψιό του, που τον είχε βαφτίσει» περιέγραψε ο Γιάννης Βογιατζής.

“Ήταν η συγκίνηση μαζί με μία συγγνώμη”

Και συνέχισε: «Την παλιά εποχή ήταν κάτι το πολύ κακό να τραγουδάς και να παίζεις θέατρο. Δεν είχαν καλή φήμη οι ηθοποιοί. Η γιαγιά μου όταν της είπαν άκουσε τον εγγονό σου να τραγουδάει, τότε εκείνη όχι μόνο έκλεισε τα ραδιόφωνο που είχε στο σπίτι, τα έβαλε σε κάτι κασέλες και δεν τα ξαναέβγαλε. Για να μην ακούει τον Γιάννη που τραγούδαγε. Από αντίδραση».

«Πολλά χρόνια μετά με είδε ο πατέρας μου στο θέατρο. Με είδε στο Θέατρο “Μουσούρη”. Είχαμε πάει να δούμε και τον Γιαννάκη (σ.σ. Γιάννη Βογιατζή τον τραγουδιστή) που τραγουδούσε με την Τζένη Βάνου. Θυμάμαι τον πατέρα μου για πρώτη φορά να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια του. Ήταν η συγκίνηση μαζί με μία συγγνώμη» εξομολογήθηκε ο κορυφαίος ηθοποιός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ