Γιάννης Βαρδινογιάννης: To Star έχει άδεια και θα δικαιωθούμε

«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού» τόνισε ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. 

«Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα (80 εκ. ευρώ σε 6 χρόνια) για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια» διευκρίνισε ο κ. Βαρδινογιάννης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός έχει καταβάλλει 156 εκ. ευρώ σε Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης. 

Για το τίμημα των αδειών και την προσφορά που έκανε η εταιρία, ο κ. Βαρδινογιάννης ανέφερε, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών: «Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω».

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης», τόνισε ακόμα ο κ. Βαρδινογιάννης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980.

«Δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο» επισήμανε σε άλλο σημείο ο επιχειρηματίας. 

Για το ύψος των τραπεζικών δανείων που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση», ανέφερε ότι ανέρχεται στα 69 εκ. ευρώ. Όπως υπογράμμισε ολόκληρο το ποσό είναι καλυμμένο και όλα τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά. «Είναι ξεκάθαρες οι σχέσεις μας με τις τράπεζες» ανέφερε ο κ. Βαρδινογιάννης, ο οποίος επισήμανε για το ίδιο ζήτημα ότι το Star «είναι ένα κανάλι πρότυπο στην Ευρώπη».

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ