Eurovison 2023: «Δεν μας είπε κανένας να μην την ψηφίσουμε ή ότι πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε 12 στην Κύπρο» λέει μέλος της επιτροπής

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το 4άρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στο τραγούδι της Κύπρου στον τελικό της Eurovision.

Eurovision 2023 – Μαυρίκιος Μαυρικίου για το 4άρι στην Κύπρο: «Ήθελα να πάρω φόρα να πηδήξω στην πισίνα»

Μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη», ο Νίκος Νικολακόπουλος, μέλος της επιτροπής εξήγησε τι συνέβη: «Όσοι ήταν στην επιτροπή, είναι σοβαροί άνθρωποι, χρόνια σε αυτή τη δουλειά και γενικότερα, στο ραδιόφωνο. Εστάλησαν τα βιογραφικά μας στην EBU, η οποία και τα ενέκρινε. Είδαμε 26 διαφορετικά νέα τραγούδια. Έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί. Να είναι μια διαδικασία αδιαφανής».

Όσον αφορά την διαδικασία της ψηφοφορίας αποκάλυψε: «Βάζαμε έναν αριθμό από το 1 έως το 26, όσες ήταν και οι συμμετοχές. Ο καθένας ξεχωριστά. Υπήρχε συμβολαιογράφος από την EBU, που παρακολουθούσε ολόκληρη τη διαδικασία. Στο τέλος, όταν μπήκαμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας, ο καθένας μόνος του και χωρίς να συζητήσουμε όλοι μαζί, δώσαμε τη βαθμολογία. Αυτή η βαθμολογία δεν είχε 12άρια, αλλά αριθμούς από το 1 έως το 26. Και όταν τελειώσαμε, τα πήρε η συμβολαιογράφος και τα έστειλε στην EBU».

Eurovision 2023: Ο Andrew Lamprou έκανε την πρώτη του ανάρτηση μετά τον τελικό – «Ελπίζω να έκανα περήφανη την Κύπρο»

«Πήγαμε εκεί, ο καθένας με την εμπειρία του και με τον τρόπο που ακούει να βαθμολογήσει την κάθε χώρα. Δεν μας είπε κανένας να μην ψηφίσουμε την Κύπρο και δεν μας είπε κανείς ότι πρέπει οπωσδήποτε να της δώσουμε 12. Δεν έχω να πω κάτι για να υπερασπιστώ τη βαθμολογία μας. Το κάναμε, γιατί έτσι πιστεύαμε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος σε tweet του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά σχολίασε: «Διάβασα από τον Νίκο Κοτζιά, που ήταν πρώην υπουργός Εξωτερικών, που γράφει ότι χρησιμοποιείται αυτό που έγινε για την προσπάθεια του συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα σχέδια της. Ποια είναι αυτά; Δηλαδή έπρεπε να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών τη Eurovision και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;», σημείωσε κλείνοντας.

Eurovision 2023: Τα αναλυτικά αποτελέσματα των πέντε μελών της ελληνικής επιτροπής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ