Eurovision: Σάλος με το Malta-gate – Καταγγελίες για τη συμμετοχή της Destiny

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από τον τελικό της Eurovision 2021, όμως η συζήτηση στη Μάλτα για τα αποτελέσματα φουντώνει. Το επονομαζόμενο Malta-gate κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Μάλτας αλλά και μέλη της ομάδας της τραγουδίστριας, Destiny, κατηγορούνται ότι ξόδεψαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να ευνοήσουν την εκπρόσωπο τους στη φετινή ευρωπαϊκή εκδήλωση.

Η κριτική προέρχεται από έναν πρώην εκπρόσωπο της Μάλτας στον διαγωνισμό, τον Ludwig Galea, ο οποίος πήρε μέρος το 2004. Ο τραγουδιστής μοιράστηκε τη «φόρμουλα κοινωνικών μέσων» πίσω από τη δημιουργία διαφημίσεων γύρω από τους τραγουδιστές, που αυξάνουν τις πιθανότητες στα στοιχήματα πριν από τον τελικό.

Οι καταγγελίες του τραγουδιστή έγιναν μόλις μία μέρα μετά την έβδομη θέση της Destiny και οδήγησε κι άλλους να ζητήσουν ανάλυση των δαπανών που συνεπάγεται η συμμετοχή της Μάλτας στην Eurovision 2021.

“Τι είναι αυτή η φόρμουλα;” αναρωτήθηκε ο Γκαλέα σε μια νέα μακρά ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Βασικά», συνέχισε, «κάποιος χρησιμοποιεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να στοιχηματίζει διαρκώς στο δικό του άλογο / τραγούδι / ομάδα μέχρι το τελευταίο λεπτό, αποκτά με κάθε τρόπο κλικ στο YouTube (αν και όταν απαιτείται) και πληρώνει bloggers για να δημιουργήσει μια εικόνα, πιστεύοντας ή ελπίζοντας ότι αν κάποιος είναι στην κορυφή αυτού του γραφήματος πιθανοτήτων, έχει εγγυημένη νίκη στο χέρι. Αυτή η φόρμουλα επιτρέπει στο τραγούδι να φτάσει στην κορυφή με γρήγορη δυναμική, σε αντίθεση με την οργανική ανάπτυξη στο διαδίκτυο, όπου ένα τραγούδι αρχίζει να αναπτύσσεται σταδιακά, φτάνοντας στην υψηλότερη κορυφή του στις τελευταίες δύο ημέρες του διαγωνισμού”, είπε.

“Είναι επικίνδυνο επειδή δημιουργεί φανταστική δυναμική και παραπλανητικά γεγονότα” πρόσθεσε. Η ανάρτησή του δημιούργησε μια έντονη συζήτηση στο διαδίκτυο, με ένα άτομο που συμμετείχε στην οργάνωση της συμμετοχής της Μάλτας, τον Mark Grech, αποκαλώντας την ανάρτησή του «σκουπίδια που τροφοδοτούνται από προσωπική ατζέντα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ