Eurovision: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό – Οι ανατροπές που φέρνει ο κορονοϊός, οι εκπλήξεις και το πάρτι… στην ταράτσα

Σε αντίστροφη μέτρηση είναι η Ευρώπη για τη μεγάλη μουσική βραδιά του Διαγωνισμού Τραγουδιού. Κι ενώ η Στεφανία Λυμπερακάκη ετοιμάζεται να τραγουδήσει το “Last Dance” εκπροσωπώντας την Ελλάδα, την αυλαία της Eurovision στις 22.00, θα τη σηκώσει η Κύπρος και η εκρηκτική Έλενα Τσαγκρινού με το «El Diablo».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στο Ρότερνταμ, στο Ahoy Arena, αφού νικητής το 2019 στο Τελ Αβίβ ήταν ο Ντάνκαν Λόρενς. Στην 65η διοργάνωση συμμετέχουν οι είκοσι χώρες οι οποίες προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς και οι big five – Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ολλανδία.

Το 2020 η Eurovision δεν διοργανώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού με τους φαν του θεσμού να ανυπομονούν για εφέτος με μία έστω μερική επιστροφή στην κανονικότητα. Και οι 39 συμμετέχουσες χώρες και οι αποστολές τους υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού πριν μπουν στον χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Περίπου 3.000 πιστοί φίλοι της Eurovision μπορούν να παρευρεθούν μέσω του δοκιμαστικού σχεδίου των ολλανδικών αρχών για εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πρέπει επίσης να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορονοϊού. Οι φίλοι της Eurovision είδαν τα ταξιδιωτικά τους πλάνα να ακυρώνονται καθώς έκλεισαν τα σύνορα.

Στο μεταξύ, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Ολλανδός νικητής του 2019, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, δεν θα παραδώσει το φετινό βραβείο επί σκηνής.

Θετική βρέθηκε όμως και η αποστολή της Ισλανδίας η οποία δεν θα εμφανιστεί live στη σκηνή της Eurovision. Αντιθέτως, θα προβληθεί το βίντεο από την προηγούμενη πρόβας της. O τραγουδιστής Jóhann Sigurður Jóhannsson, ένα από τα έξι μέλη της αποστολής, που διαγνώστηκε θετικός, εξέφρασε το σοκ και την απογοήτευσή του που χάνουν τον μεγάλο τελικό, μετά τη θετική διάγνωση.

“Είμαι γενικώς πολύ θλιμμένος από την όλη κατάσταση, είπε στο βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο instagram το συγκρότημα την Τετάρτη. “Είμαι υγιής. Είναι δύσκολο επειδή έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά και το ήθελα πραγματικά και είμαστε τόσο καιρό που το φτιάχνουμε. Είμαστε πολύ περήφανοι από την εμφάνισή μας και ελπίζω θα κάνουμε τους Ισλανδούς περήφανους όπως και τους υποστηρικτές μας”.

Η ελληνική παρουσία στη Eurovision – Τα στοιχήματα

Φέτος την Ελλάδα εκπροσωπεί η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη, η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, εφέτος, στη Eurovision. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχήματα τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος σημειώνουν πτώση και βρίσκονται εκτός δεκάδας. Συγκεκριμένα η Στεφανία βρίσκεται στη 14η θέση σύμφωνα με τα προγνωστικά και η Κύπρος στη 12η.

Πάντως σύμφωνα με την ψηφοφορία των διαπιστευμένων δημοσιογράφων της Eurovision, η Ελλάδα έρχεται τρίτη, κάτω από τα απόλυτα φαβορί Γαλλία και Ιταλία. Πάντως, η φετινή αναμέτρηση θεωρείται από τις πιο αμφίρροπες των τελευταίων ετών, με συνέπεια οι διοργανωτές στοιχημάτων να δυσκολεύονται να εξάγουν συμπεράσματα.

Το τραγούδι της Ελλάδας με ερμηνεύτρια τη Στεφανία θα παρουσιαστεί στη 10η θέση. Μαζί με τους χορευτές της, Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο, θα παρουσιάσουν το «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, ενώ την ενδυματολογική εμφάνιση της τραγουδίστριας επιμελήθηκε ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Τελικό έχει ως εξής:

1. Κύπρος

2. Αλβανία

3. Ισραήλ

4. Βέλγιο

5. Ρωσία

6. Μάλτα

7. Πορτογαλία

8. Σερβία

9. Μεγάλη Βρετανία

10. Ελλάδα

11. Ελβετία

12. Ισλανδία

13. Ισπανία

14. Μολδαβία

15. Γερμανία

16. Φινλανδία

17. Βουλγαρία

18. Λιθουανία

19. Ουκρανία

20. Γαλλία

21. Αζερμπαϊτζάν

22. Νορβηγία

23. Ολλανδία

24. Ιταλία

25. Σουηδία

26. Άγιος Μαρίνος

Στον τηλεοπτικό σχολιασμό του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στο studio του ραδιοφώνου o Δημήτρης Μεϊδάνης.

Ο μικρός Άγγελος από τα «Καλύτερά μας Χρόνια» θα πει το “ντουζ πουάν” της Ελλάδας

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Τελικό της Eurovision, θα ανακοινώσει ο 10χρονος Μανώλης Γκίνης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Πάρτι στην ταράτσα: Η Έλενα Παπαρίζου στο Rock the Roof

Στο μεταξύ οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού έχουν ετοιμάσει ένα πάρτι που θα λάβει χώρα σε ταράτσες του Ρότερνταμ με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων. Το πάρτι ανακοινώθηκε στο τέλος του Β’ Ημιτελικού με την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου πάνω σε μία ταράτσα, όταν η παρουσιάστρια Σαντάλ Γιάνσεν είπε πως το τραγούδι «My number One» είναι πλέον από τα διαχρονικά του διαγωνισμού. Η Έλενα Παπαρίζου στη συνέντευξή της θυμήθηκε το άγχος που είχε πριν τον διαγωνισμό, αλλά και τη σιγουριά που ένιωσε μετά τη νίκη της. Αυτό που θυμάται, όμως, πιο έντονα είναι η επιστροφή της στην Ελλάδα, που όλοι τραγουδούσαν το τραγούδι της κρατώντας ελληνικές σημαίες, είπε η νικήτρια του 2005. «Ανυπομονώ να δω τον νικητή. Ας κερδίσει ο καλύτερος» είπε κλείνοντας η Έλενα Παπαρίζου.

Η Έλενα Παπαρίζου και άλλοι πέντε νικητές της Eurovision, θα είναι οι πρωταγωνιστές του «Rock The Roof». Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα νικητήρια τραγούδια τους πάνω σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες του Ρότερνταμ. Εκτός από την Έλενα Παπαρίζου, που θα τραγουδήσει το «My Number One» (Ελλάδα 2005), οι υπόλοιποι guest stars της βραδιάς είναι οι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ