Eurovision 2020: O διαφορετικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού

Ένας διαφορετικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού αναμένεται να μεταδοθεί στις 16 Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision.

Μετά την ακύρωση του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού, η ΕΒU και τα μέλη NPO, NOS and AVROTROS διοργανώνουν την παράσταση «Europe Shine A Light»η οποία θα προβληθεί τη βραδιά του μεγάλου τελικού, το Σάββατο 16 Μαΐου στις 21:00 το βράδυ, μέσα από το επίσημο κανάλι στο youtube και θα αναμεταδοθεί από 46 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκπομπή θα φέρει κοντά τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, οι οποίοι θα τραγουδήσουν τα κομμάτια από το σπίτι τους. Σκοπός της συγκεκριμένης διοργάνωσης δεν είναι να βαθμολογηθεί το καλύτερο κομμάτι, αλλά να ενωθεί όλη η Ευρώπη για δύο ώρες στο ίδιο σημείο, μέσα από τον υπολογιστή.

Όπως τόνισε το υψηλόβαθμος στέλεχος της παραγωγής του 65ου διαγωνισμού που ακυρώθηκε εξαιτίας του κορονοϊού, Sietse Bakker, «θέλουμε να κάνουμε μια παράσταση που δίνει έμφαση όχι μόνο στους 41 καλλιτέχνες που επρόκειτο να εμφανιστούν στο Ρότερνταμ, αλλά και να εμπνεύσουν αυτούς που βρίσκονται στο σπίτι και να ενώσουν τους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτές τις δύσκολες στιγμές. Φυσικά, θα τιμήσουμε εκείνους που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και εκείνους που εργάζονται τόσο σκληρά για να τον καταπολεμήσουν. Ας το κάνουμε αυτό μια αξέχαστη στιγμή στην ιστορία της Eurovision!».

Η EBU, εκτός όμως από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, έχει προσκαλέσει και μια σειρά από τραγουδιστές που συνέδεσαν το όνομά τους την ιστορία του διαγωνισμού όπως η Έλενα Παπαρίζου και η Ελένη Φουρέιρα.

Παρουσιαστές της ξεχωριστής διοργάνωσης θα είναι οι Ολλανδοί που θα παρουσίαζαν και τον φετινό διαγωνισμό, οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley ( Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ