Επιστρέφει «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι»

Η αξέχαστη οικογενειακή σειρά, παραγωγής 1974-1983, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975 και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Η σειρά, βασισμένη στα ομώνυμα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση, καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880.

Ύστερα από μακροχρόνια αναζήτηση, οι Ίνγκαλς εγκαθίστανται σε μια μικρή φάρμα έξω από το Γουόλνατ Γκρόουβ της Μινεσότα. Η ζωή στην αραιοκατοικημένη περιοχή είναι γεμάτη εκπλήξεις και η επιβίωση απαιτεί σκληρή δουλειά απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Ως γνήσιοι πιονιέροι, οι Ίνγκαλς έρχονται αντιμέτωποι με ξηρασίες, καμένες σοδειές κι επιδρομές από ακρίδες. Παρ’ όλα αυτά, καταφέρνουν να επιβιώσουν και να ευημερούν.

Την ιστορία αφηγείται η δευτερότοκη Λόρα (Μελίσα Γκίλμπερτ), που φοιτά στο σχολείο της περιοχής και γίνεται δασκάλα στα δεκαπέντε της χρόνια. Πολύ αργότερα, η οικογένεια μετοικεί σε μια ολοκαίνουργια πόλη στην περιοχή της Ντακότα – «κάπου στο τέλος της σιδηροδρομικής γραμμής». Εκεί, η Μέρι (Μελίσα Σου Άντερσον), η μεγάλη κόρη της οικογένειας, που έχει χάσει την όρασή της, θα φοιτήσει σε σχολή τυφλών. Και η Λόρα θα γνωρίσει τον μελλοντικό σύζυγό της, τον Αλμάντσο Ουάιλντερ.

“Το μικρό σπίτι στο λιβάδι” ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 04 και 05 Φεβρουαρίου στις 15:00, ενώ θα προβάλλεται κάθε μέρα στις 15:30 στην ΕΡΤ2.

Διαβάστε επίσης: 

Την Κυριακή στη Realnews: Κωνσταντινούπολη (βιβλίο) και έκπτωση σε θέατρα

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Το… στοιχειωμένο σινεμά της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ