Επαφές της ΕΡΤ με τον Γιώργο Καπουτζίδη για τη νέα του σειρά

Με φουλ πρόγραμμα σχεδιάζει να ενεργοποιηθεί η ΕΡΤ την προσεχή σεζόν, με στόχο να γίνει ευθέως ανταγωνιστική στα ιδιωτικά κανάλια. Το όχημα για την «επίθεση» θα είναι η μυθοπλασία, στην οποία ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ενώ στο πλαίσιο αυτό η ΕΡΤ μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση νέων προτάσεων υψηλών αξιώσεων από δημιουργούς επιτυχιών. Ηδη έκλεισε συμφωνία με τον Μανούσο Μανουσάκη, ενώ ο επόμενος στόχος ακούει στο όνομα Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός γράφει την πρώτη του κωμική σειρά, σχεδόν 13 χρόνια μετά το «Πάρα πέντε», ενώ ο ίδιος σε δηλώσεις του αναφέρει πως είναι «ό,τι καλύτερο έχει γράψει έως τώρα». Τα στελέχη της ΕΡΤ γνώριζαν για τη νέα συγγραφική δραστηριότητα του Γ. Καπουτζίδη εδώ και καιρό και τηρούσαν στάση αναμονής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για κλασικό sitcom, κωμική σειρά καταστάσεων και σχέσεων που δεν έχει το στοιχείο του μυστηρίου όπως το «Πάρα πέντε». Η σειρά πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ο σεναριογράφος συμφώνησε να συνεργαστεί με την εταιρεία παραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη, που θα αναλάβει την παραγωγή της νέας σειράς. Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν για την τελευταία σειρά του Γ. Καπουτζίδη, την «Εθνική Ελλάδος» στο Mega. Εχοντας πλέον και παραγωγό, η σειρά του Γ. Καπουτζίδη βγαίνει στην τηλεοπτική αγορά ως ολοκληρωμένη πρόταση και ξεκινά ο κύκλος επαφών για το κανάλι που θα τη φιλοξενήσει. Η ΕΡΤ φέρεται να συζητά ήδη για την εξασφάλιση της σειράς, ενώ αναμένει την επίσημη κατάθεση πρότασης για να προχωρήσει άμεσα. Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για αποκλειστικές συζητήσεις. Η δημόσια τηλεόραση έχει μικρό προβάδισμα λόγω της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας με τον Γ. Καπουτζίδη για την εκπομπή «Team Hellas», που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μετά τις 15 Μαρτίου στην ΕΡΤ1, ενώ πρόσφατα πήρε και έγκριση για επιπλέον 30 επεισόδια.

Την ίδια στιγμή, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη σειρά του Γ. Καπουτζίδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον και ιδιωτικά κανάλια, τα οποία μπαίνουν στο κάδρο της διεκδίκησης.

Συμφωνία με Μανουσάκη

Σε οριστική συμφωνία με τον Μ. Μανουσάκη προχώρησε την ίδια στιγμή η ΕΡΤ, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη. Ο γνωστός σκηνοθέτης θα αναλάβει την τηλεοπτική μεταφορά διηγημάτων σε τρεις σειρές, από τέσσερα επεισόδια η καθεμία, συνολικά 12 επεισόδια. Οι σειρές αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για μια ειδική λογοτεχνική ζώνη που σχεδιάζει η ΕΡΤ. Πρόκειται για το διήγημα «Κρίσιμες στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη, το «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού και το διήγημα «Βαρδιάνος στα σπόρκα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Πηγή: Reallife

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ