Εντός της ημέρας η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Της Άννας Κανδύλη

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ΑΝΤ1, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ, ζητώντας να παγώσει προσωρινά η διαδικασία για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών.

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας αφού άκουσαν νωρίτερα τους δικηγόρους των δυο πλευρών- δημοσίου και τηλεοπτικών σταθμών- αυτή την ώρα διασκέπτονται υπό τον πρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου, κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφανθούν επί των προσφύγων.

Τα 4 κανάλια ζητούν να παγώσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση επτά αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.

Υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ.

Αυτό που βασικά επισημαίνεται είναι ότι δεν διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.

Επιπλέον υποστηρίζουν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά καθώς ουδεμία επιστημονική μελέτη προηγήθηκε και οι παραδοχές στις οποίες στηρίχθηκε ο συγκεκριμένος αριθμός είναι εσφαλμένες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ