«Εγκλεισμός»: Είναι το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix βασισμένο σε πραγματική ιστορία;

Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Nour Wazzi, το «Locked In», ή αλλιώς ο «Εγκλεισμός», είναι το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix το οποίο εξερευνά τις δυσλειτουργικές σχέσεις που αποκαλύπτονται μέσα από κάποια μυστηριώδη περιστατικά.

Η ταινία αφηγείται μέσα από αναδρομές την ιστορία της Λίνας και της Κάθριν καθώς η Κάθριν είναι ασθενής σε κώμα που εξακολουθεί όμως να έχει αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω της. Ενώ η νοσοκόμα που τη φροντίζει προσπαθεί να μάθει τα μυστικά των τραυμάτων της Κάθριν ανακαλύπτει τον ανταγωνισμό, την απιστία, την προδοσία και τον φόνο πίσω από αυτά. Με πρωταγωνιστές τους Famke Janssen, Anna Friel και Rose Williams, αυτή η βρετανική ταινία αγγίζει ευαίσθητα θέματα αλλά διατηρεί αμείωτο το σασπένς για το τι πρόκειται να συμβεί καθ’ όλη τη διάρκειά της. Οι  πολύπλοκοι χαρακτήρες και οι έντονες ιστορίες που συνθέτουν το σενάριό της, η ταινία προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τίποτα δεν είναι ασπρόμαυρο.

Με τόσες πολλές αληθινές ιστορίες εγκλήματος να διασκευάζονται και να βγαίνουν στις οθόνες, ας ανακαλύψουμε το μυστήριο πίσω από την αληθινή ιστορία αυτής της ταινίας.

Το Locked In δεν βασίζεται σε αληθινή ιστορία

Το «Locked In» είναι το αποτέλεσμα ενός πρωτότυπου σεναρίου που έγραψε ο Βρετανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Rowan Joffe. Ενώ ο Joffe έχει εκφράσει  στο παρελθόν την αγάπη του για την προσαρμογή βιβλίων σε σενάρια, αυτή η ταινία φαίνεται να είναι ένα πρωτότυπο έργο του. Η αγάπη του να λέει μια στοχαστική ιστορία μέσα από ταινίες και να αποτυπώνει την ουσία των θρίλερ είναι αυτό που κάνει την αφήγησή του να ξεχωρίζει. Ο Joffe είναι περισσότερο γνωστός για τη συγγραφή τηλεοπτικών σειρών θρίλερ και ταινιών όπως το “Tin Star” και το “Before I Go to Sleep”.

Δεδομένου ότι η ταινία περιλαμβάνει δολοφονίες, τεταμένες σχέσεις και υπαινιγμούς για απώτερα κίνητρα και εγωισμό από την πλευρά ορισμένων χαρακτήρων, δεν θα ήταν περίεργο αν υποθέταμε ότι πρόκειται για μία αληθινή ιστορία εγκλήματος. Για παράδειγμα η ιστορία της σταρ του Instagram Άμπι Τσόι, από το Χονγκ Κονγκ, η οποία φέρεται να δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της και κάποια μέλη της οικογένειάς της λόγω διαμάχης για τα περιουσιακά έχει πολλές ομοιότητες με την υπόθεση της ταινίας μιας και το κυρίαρχο θέμα του «Locked In» αφορά την περιουσία, τον φόνο και την προδοσία από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του θύματος.

Αν κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας νιώσετε πως βιώνετε ένα déjà vu, μην ανησυχήσετε γιατί πράγματι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται έχουν εμπνεύσει πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Για παράδειγμα και στο θρίλερ «Hush» του 1998 είδαμε μια αυταρχική πεθερά που δεν είναι ευχαριστημένη με τη γυναίκα του γιου της και το πόσο σημαντική θέση έχει στη ζωή του.

Μια άλλη ταινία που έχει παρόμοια πλοκή με το «Locked in» είναι το αστυνομικό δράμα «Knives Out» του 2019 όπου παρακολουθήσαμε μια οικογένεια να περνάει από το μικροσκόπιο ενός ιδιοφυούς ντετέκτιβ όταν ένας μέλος της βρίσκεται δολοφονημένο και όλοι οι συγγενείς είχαν οικονομικά κίνητρα για να διαπράξουν το έγκλημα. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται μία οικιακή βοηθός που φρόντιζε το ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας που απεβίωσε και είχε αναπτύξει μία τέτοια φιλική σχέση μαζί του ώστε να γνωρίζει πολλά από τα μυστικά που η οικογένεια ήθελε να σφραγίσει στο εσωτερικό του πολυτελούς σπιτιού της. Η συγκεκριμένη ταινία μοιάζει με το “Locked In” λόγω του τρόπου που τοποθετεί τα χρήματα στο επίκεντρο της αφήγησης και τονίζει την απληστία των ανθρώπων, η οποία τους ωθεί να δολοφονήσουν. Επίσης, ρίχνει μία διεισδυτική ματιά στις δυσλειτουργικές σχέσεις με το σενάριο όμως να διατηρεί το χιούμορ του σε αρκετά σημεία.

Εν ολίγοις, ακόμα κι αν το «Locked In» δεν βασίζεται σε αληθινή ιστορία, έχει πολλά στοιχεία που θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα.

πηγή: FOXreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ