Δημήτρης Αντωνίου-Ο Νικήτας του «Famagusta» δίνει spoiler στο enikos.gr: «Για κάποιους χαρακτήρες της σειράς είναι μονόδρομος το τέλος»

Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή της σειράς που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό ο ηθοποιός μιλά για τις εξελίξεις του β’ κύκλου, την επιτυχία που βιώνει και την συνεργασία του με τον Ανδρέα Γεωργίου.

Νάντια Ρηγάτου

Ο Δημήτρης Αντωνίου υποδύεται τον Νικήτα Αρτεμίου στη σειρά «Famagusta» και είναι ο ξάδερφος της Σιμώνης και της αδικοχαμένης Ελένης. Εργάζεται και εκείνος στη φάρμα της οικογένειας Σέκερη και ο ρόλος του στο β’ κύκλο της σειράς που ξεκινά την Κυριακή 7 Απριλίου σε νέα ώρα, καθώς πλέον θα προβάλλεται στις 22:40 αναμένεται εκρηκτικός.

“Φιλοξενήθηκαν αρκετοί πρόσφυγες στο πατρικό μας. Η φιλοξενία αυτή στάθηκε αφορμή για να χτιστούν  γερές φιλίες μετέπειτα. Ο δικός τους πόνος έγινε και πόνος των παππούδων μου”

-Πώς προέκυψε ο ρόλος σου στο «Famagusta»;

Δ.Α.: Έγινε μια ανοιχτή ακρόαση για ηθοποιούς στην Κύπρο γύρω στα μέσα Ιουνίου 2023. Έτσι προέκυψε και ο ρόλος.

-Πώς βιώνεις την επιτυχία της σειράς στην Κύπρο;

Δ.Α.: Την επιτυχία της σειράς δεν τη βιώνω διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη επιτυχία μπορεί να προκύψει στη δουλειά μου. Η συνεργασία μου με ανθρώπους που δεν έχω ξαναδουλέψει θεωρείται επιτυχία. Πόσο μάλλον όταν έχεις να πάρεις από αυτούς πράγματα που σε πάνε ένα βήμα πιο πέρα σε επίπεδο συνεργασίας.

-Τι περιμένουμε από τον Νικήτα που υποδύεσαι στο β΄ κύκλο της σειράς που ξεκινά την Κυριακή;

Δ.Α.: Εκρήξεις και κυκλοθυμίες μετά την απώλεια της ξαδέλφης του βιώνει ο Νικήτας. Με πείσμα και επιμονή παλεύει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

-Πώς είναι ο Ανδρέας Γεωργίου ως σκηνοθέτης;

Δ.Α.: Καταρχάς ο Ανδρέας είναι πρώτα σαν άνθρωπος εξαιρετικός και τόσο δοτικός. Με συγκινεί  η ευγένεια και η ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει. Σαν σκηνοθέτης θα έλεγα ότι είναι ταλαντούχος, μεθοδικός με πάθος και όραμα.

-Μπορείς να μοιραστείς κάποια αστεία ή συγκινητική στιγμή από τα γυρίσματα;

Δ.Α.: Συγκινητικός είναι ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάζει και γενικότερα αντιμετωπίζει  τους ηθοποιούς του ο Αντρέας Γεωργίου και όλοι οι συντελεστές της παραγωγής για κάθε δύσκολη η εύκολη σκηνή που καλούμαστε να γυρίσουμε.

-Έχεις στην οικογένειά σου κάποια ιστορία από την περίοδο που φέρνει στο φως το «Famagusta»;

Δ.Α.: Κατάγομαι από το χωριό Αυγόρου της ελεύθερης περιοχής Αμμοχωστου, συνεπώς η δική μου οικογένεια  δεν έζησε τόσο έντονα τα εγκλήματα του αδυσώπητου πολέμου «1974». Παρόλα αυτά φιλοξενήθηκαν αρκετοί πρόσφυγες στο πατρικό μας. Η φιλοξενία αυτή στάθηκε αφορμή για να χτιστούν  γερές φιλίες μετέπειτα. Ο δικός τους πόνος έγινε και πόνος των παππούδων μου.

-Τι είναι αυτό που θα μπορούσες να μας αποκαλύψεις ως spoiler από τον β΄κύκλο;

Δ.Α.: Δεν μπορώ να πω πολλά, μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα ότι για κάποιους χαρακτήρες δίνονται  δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή και για κάποιους είναι μονόδρομος το τέλος .

-Εκτός από τα γυρίσματα, τι άλλο κάνεις αυτή την περίοδο;

Δ.Α.: Αυτή την περίοδο εκτός από τα γυρίσματα της σειρά μας «Famagusta», βρίσκομαι παράλληλα στη μέση των γυρισμάτων ταινίας μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Μίνου Παπά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ