Διεθνής διάκριση για τον σκιτσογράφο της Realnews Δημήτρη Γεωργοπάλη – 1ο βραβείο στην κατηγορία Gag cartoon

Στον σημαντικότερο διαγωνισμό παγκοσμίως, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πορτογαλία, με χιλιάδες συμμετοχές σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο, ο Δημήτρης Γεωργοπάλης κατέκτησε την κορυφή στην κατηγορία Gag cartoon και με το σκίτσο του, μια θέση στα 9 καλύτερα που δημοσιεύθηκαν το 2019. Οι διαγωνιστικές κατηγορίες για τους σκιτσογράφους είναι τρεις. Το Editorial cartoon, οι καρικατούρες και το Gag cartoon.

Σε κάθε κατηγορία βραβεύονται τρεις νικητές. Ο σκιτσογράφος της Realnews, Δ. Γεωργοπάλης, έλαβε το 1o βραβείο στην κατηγορία Gag cartoon για το σκίτσο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα, στις 14 Ιουλίου του 2019.

Δείτε ΕΔΩ (από 1:47:14 έως 1:51:00) την απονομή του βραβείου στον Δ. Γεωργοπάλη

Αξίζει να αναφερθεί πως στον φετινό διαγωνισμό, για πρώτη φορά, δύο Ελληνες βρίσκονται ανάμεσα στους εννέα νικήτες των τριών κατηγοριών. Εκτός από τον Δ. Γεωργοπάλη, διακρίθηκε και ο Μιχάλης Κουντούρης, στον οποίο απονεμήθηκε το 3ο βραβείο, στην κατηγορία Editorial cartoon.

Λόγω κορωνοϊού, οι επτά από τους εννέα νικητές του διαγωνισμού συμμετείχαν στην απονομή των βραβειών μέσω τηλεδιάσκεψης. Νικητής του Grand Prize, είναι ο Γερμανός σκιτσογράφο Frank Hoppmann για την καρικατούρα του Μπόρις Τζόνσον. Ο Δημήτρης Γεωργοπάλης, σε ανάρτησή του στα social media, αναφέρθηκε στο βραβείο, που του απονεμήθηκε.

Συγκεκριμένα έγραψε:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ