Διέκοψε η Εξεταστική Επιτροπή την εξέταση του Ψυχάρη

“Δεδομένης της αδυναμίας του κ.Σταύρου Ψυχάρη να εξεταστεί” ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, Σωκράτης Φάμελλος πρότεινε να διακοπεί η διαδικασία, με την έγκριση της πλειοψηφίας των μελών της επιτροπής. Ο Σταύρος Ψυχάρης εμφανίστηκε το πρωί στην αίθουσα της βουλής με πρόθεση, όπως είπε ο ίδιος, να απαντήσει στα “νόμιμα ερωτήματα”, επισημαίνοντας στο έγγραφο υπόμνημα που κατέθεσε ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήματα για τα δάνεια του ΔΟΛ ή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ , καθώς είναι κατηγορούμενος.

Αφού διαβάστηκε η έγγραφη δήλωσή του, ρωτήθηκε από τον Σωκράτη Φάμελλο “αν μπορεί να συνεχίσει την εξέταση. Έχετε συμβουλευτεί τον γιατρό σας;”, ρώτησε ο πρόεδρος της επιτροπής. “Να συνεχίσουμε” απάντησε ο κ.Ψυχάρης με τα μέλη της επιτροπής να διαμαρτύρονται ότι δεν άκουσαν την απάντηση, καθώς πράγματι ήταν δύσκολο να αντιληφθεί κανείς αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΟΛ. “Κρίνω ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε την εξέταση”, διαπίστωσε ο κ.Φάμελλος. Με την πρότασή του συμφώνησε ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, ο οποίος διαπίστωσε ανάμεσα σε άλλα: “Η κατάσταση της υγείας του μάρτυρα είναι τέτοια που δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τη δήλωση που έγραψε. Να τον απαλλάξουμε λόγω της κατάστασης της υγείας του”.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκπροσώπησε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Ένας μάρτυρας μπορεί και εγγράφως να κάνει διευκρινίσεις. Άρα και αυτό το μέσο να το αξιοποιήσουμε αν το κρίνουμε δυνατό”. Επίσης πρότεινε η επιτροπή να καλέσει και τον Διευθυντή του MEGA, Μανώλη Καψή. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ζήτησε να εξεταστεί ο μάρτυρας, ο κ.Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ συμφώνησε να διακοπούν οι εργασίες της επιτροπής, όπως και ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝ ΕΛ, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος ζήτησε: “αυτός που θα έρθει στη θέση του κ.Ψυχάρη να απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα της επιτροπής”. Τα μέλη της επιτροπής εξετάζουν το ενδεχόμενο να καλέσει στη θέση του σημερινού μάρτυρα, τον κ.Παναγιώτη Ψυχάρη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ