Απαράδεκτες εικόνες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων – “Συγγνώμη” από τον τηλεοπτικό σταθμό

Πίτσα για την Ιταλία, Δράκουλας για τη Ρουμανία και Τσερνόμπιλ για την Ουκρανία. Αυτές τις αντιπροσωπευτικές εικόνες επέλεξε ένα νοτιοκορεατικό κανάλι κατά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή. Έκτοτε, το MBC απολογήθηκε επειδή προσέβαλε τους τηλεθεατές, όταν έφθασαν στον τηλεοπτικό σταθμό παράπονα πως η επιλογή των συγκεκριμένων εικόνων ήταν προσβλητική και γελοία.

Το κανάλι δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι με αυτές τις εικόνες ήθελε να διευκολύνει τους τηλεθεατές να αντιληφθούν ποια αποστολή και ποια χώρα ήταν εκείνη που έμπαινε στο στάδιο για την τελετή αλλά τόνισε ότι ήταν ένα “αδικαιολόγητο λάθος”.

Σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα, ο CEO του σταθμού Park Sung-jae απολογήθηκε, λέγοντας πως το MBC έχει “καταστρέψει τις Ολυμπιακές αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αρμονίας”. “Κατεβάζω το κεφάλι και απολογούμαι βαθύτατα” είπε προσθέτοντας ότι το MBC θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποτρέψει άλλο ένα ατύχημα.

Ήταν τα σχόλια ενός δημοσιογράφου στο Twitter, που προσέλκυσαν την προσοχή στις “μοναδικές” περιγραφές όπου δεν έλειπε ακόμη και ο σχολιασμός για τις κοινωνικές αναταραχές σε κάποιες χώρες. Για παράδειγμα, τη στιγμή που έμπαινε η αποστολή της Αϊτής στο στάδιο, στην οθόνη εμφανιζόταν η περιγραφή μίας χώρα; με ασταθή πολιτική κατάσταση λόγω της δολοφονίας του προέδρου. Επίσης, όταν εισερχόταν η ομάδα της Συρίας, υπήρχε η λεζάντα “ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται εδώ και δέκα χρόνια”.

“Πραγματικά διάλεξαν όποια φωτογραφία πετάχτηκε πρώτη στο Google όταν έψαχναν για φωτογραφίες για την κάθε χώρα;” αναρωτήθηκε ένας χρήστης του Twitter, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να μαντέψουν ποιες φωτογραφίες θα χρησιμοποιούσαν για άλλες χώρες. Το MBC είχε βρει τον μπελά του ακριβώς για τον ίδιο λόγο και στο παρελθόν, ενώ του είχε επιβληθεί και πρόστιμο για τον παρόμοιο τρόπο μετάδοσης της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008. Τότε είχε περιγράψει τη Ζιμπάμπουε ως τη χώρα που υποφέρει από θανατηφόρο πληθωρισμό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ