Αντιπαράθεση ΝΔ – Βαξεβάνη

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Βαξεβάνη. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, με τον δημοσιογράφο να απαντά μέσω του documentonews.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Βαξεβάνη για παράνομες ηχογραφήσεις, θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απολογία του αγαπημένου δημοσιογράφου του Μαξίμου για τις παρακρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Ίσως να επικαλεστεί και αυτός “δυνατό μνημονικό” που του επιτρέπει να θυμάται τα πάντα απ´ έξω, όπως μας είπε και ο έτερος αγαπημένος του Μαξίμου, κ. Πολάκης στην πρόσφατη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα».

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη

” πρόεδρος της ΝΔ, εμφανίζεται να έχει μεγάλη οικειότητα με την ασέλγεια. Ο άνθρωπος που διατηρεί στο πλευρό του και κυρίως καλύπτει τον Νίκο Γεωργιάδη που ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά, έσπασε τη σιωπή του και έβγαλε ανακοίνωση για δίωξη που ασκήθηκε σε έναν πολίτη, σε μένα δηλαδή.

Πρόκειται για θεσμική ασέλγεια, που εκτός από το πολιτικό έλλειμμα δείχνει και το μένος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περιτριγυρισμένος από άριστους που έχουν μπερδέψει το καταστατικό της ΝΔ με τον ποινικό κώδικα, χωμένος στις οικογενειακές offshore και τους μαύρους χρηματοδότες, ανακοίνωσε στους πολίτες σαν ανταποκριτής σε μέσο ενημέρωσης του Μαρινάκη (άλλος χρηματοδότης αυτός) πως μου ασκήθηκε δίωξη για το ηχητικό του ΚΕΕΛΠΝΟ που δημοσίευσε το Documento στο πρώτο φύλλο κυκλοφορίας του. Επειδή ο Μητσοτάκης ως «ρεπόρτερ» είναι το ίδιο κακός όσο και πολιτικός ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

  1. Το Documento στο πρώτο φύλλο του δημοσίευσε διαλόγους που είχαν καταγραφεί μεταξύ των μελών της «συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ» από τους οποίους αποδεικνυόταν παράνομες προσλήψεις και το πάρτυ των εκατομμυρίων.
  2. Το ηχητικό αυτό κατατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ,έγινε δεκτό ως νόμιμο (επειδή αποδείκνυε υπόθεση διαφθοράς) και με βάση αυτό ξεκίνησε έρευνα η οποία πριν από μερικές μέρες οδήγησε σε ποινικές διώξεις εναντίον των πρωταγωνιστών. Ανάμεσά τους είναι και οι γνωστοί φίλοι του Άδωνη Γεωργιάδη. Ένας εξ αυτών είναι ο Σταμάτης Πουλής, τον οποίο παρά τις διώξεις του ο Μητσοτάκης ετοιμάζει για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
  3. Παρά την ξεκάθαρα νόμιμη διαδικασία, αμέσως μετά το δημοσίευμα, ο τότε Προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος παρήγγειλε σε εισαγγελείς έρευνα για πιθανή παράνομη πράξη. Εναντίον του Εισαγγελέα Ζαγοραίου για άλλα θέματα είχα ζητήσει την πειθαρχική του δίωξη, αφού εμφανιζόταν να καλύπτει παρατυπίες εναντίον μου σε υποθέσεις που με αφορούσαν. Πληροφοριακά, όταν κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Νίκου Γεωργιάδη για την γνωστή υπόθεση του κυκλώματος παιδεραστίας (αφού είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις) ο κύριος Ζαγοραίος δεν έδωσε καμία εντολή για δικαστική συνδρομή με τη Μολδαβία, ώστε να παραληφθεί το σύνολο των στοιχείων που περιέγραφαν τη δράση του Νίκου Γεωργιάδη
  4. Η έρευνα για την υπόθεση του ηχητικού, παρέμεινε επί δύο χρόνια στην Εισαγγελία ως μια συνεχή ομηρία μου για όσα τολμούσα να κάνω
  5. Τον Νοέμβριο του 2018, ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ευάγγελος Ιωαννίδης, την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκησή της, έδωσε κατεπείγουσα εντολή σε άλλο Εισαγγελέα για την υπόθεση. Διαβιβάσαμε στον Εισαγγελέα της υπόθεσης όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν πως δεν επρόκειτο για κανένα παράνομο ηχητικό, αλλά για νομιμοποιημένο ηχητικό από την Εισαγγελία Διαφθοράς με βάση το οποίο ξεκίνησε έρευνα που κατέληξε σε διώξεις. Παρ όλα αυτά ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη.
  6. Πληροφοριακά και πάλι, ο Εισαγγελέας Ευάγγελος Ιωαννίδης είναι ο Εισαγγελέας έδρας στην πρωτόδικη δίκη μου με τον Βγενόπουλο. Ήταν αυτός που πρότεινε την καταδίκη μου σε 26 μήνες φυλάκιση. Η ιστορία απέδειξε πως όσα έγραφα για το Βγενόπουλο ήταν αλήθεια. Με τη δική μου μηνυτήρια αναφορά ασκήθηκαν διώξεις στο Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του και επιστράφηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που είχαν πάρει από τις Τράπεζες. Ο Ευάγγελος Ιωαννίδης ήταν αυτός που με μεγάλη συχνότητα εμφανιζόταν στις δίκες μου και μάλιστα πάντα καταδικαστικός για περιπτώσεις που τελικώς αθωώθηκα. Όλα αυτά είναι πραγματικά γεγονότα τα οποία αξιολογεί ο καθένας.

Για να ξαναγυρίσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος οφείλω να παραδεχθώ πως έχει δεινοπαθήσει από τις αποκαλύψεις του Documento, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει πως η άποψη που έχει για τον εαυτό του δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ένας δειλός που χρησιμοποιεί το κόμμα της ΝΔ, είτε για να καλύψει τους παιδεραστές φίλους του, είτε τους χρηματοδότες της γυναίκας του και φυσικά, για να χτυπήσει αυτόν που κάνει τις αποκαλύψεις.

Κύριε Μητσοτάκη, αν εγώ είχα και κάλυπτα φίλο που βίαζε δεκαπεντάχρονα, κουμπάρο που είναι στη φυλακή για απάτες και κολλητό το Χριστοφοράκο, θα είχα ανοίξει λαγούμι για να κρυφτώ. Δεν θα μίλαγα για διώξεις (και μάλιστα μεθοδευμένες) άλλων

Την Κυριακή κύριε Μητσοτάκη μην ξεχάστε το Documento. Περιγράφει τις παρέες σας που δείχνουν και ποιος είσαστε.

Υ.Γ. Φυσικά και θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη, εναντίον της ΝΔ (για μια ακόμα φορά), επειδή αφήνει να εννοηθεί ότι εγώ κατέγραψα ηχητικό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ