Αιφνίδιο τέλος για τη «Μουρμούρα» – Ανατροπή στα σχέδια του Alpha για τη δημοφιλή σειρά

Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Alpha, η οποία κοινοποιήθηκε στους συντελεστές της μακροβιότερης κωμωδίας της ελληνικής τηλεόρασης. Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» ρίχνει οριστικά τίτλους τέλους φέτος τον Ιούνιο και το «πράσινο φως» που είχε δοθεί για 12η σεζόν γίνεται τελικά… κόκκινο.

Το απόγευμα της Μ. Τρίτης, η διοίκηση του Alpha ενημέρωσε τους ιθύνοντες της Green Pixel -που υπογράφει την παραγωγή της σειράς- ότι ανατρέπεται η αρχική απόφαση για τη συνέχιση του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και ότι το οριστικό φινάλε θα γραφτεί στο τέλος της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου. Αμέσως ενημερώθηκαν οι βασικοί συντελεστές της «Μουρμούρας», ενώ τη Μ. Τετάρτη ακολούθησε διά ζώσης ενημέρωση όλης της ομάδας παραγωγής. Η ανακοίνωση αυτή, όπως αναφέρει η Reallife, προκάλεσε σοκ στους συντελεστές της «Μουρμούρας», καθώς, ενάμιση μήνα πριν, το κανάλι είχε δώσει το «πράσινο φως» για νέο κύκλο επεισοδίων.

Η σειρά είχε επίσημα εγκεκριμένα κοστολόγια και συμφωνία με τους ηθοποιούς, οι οποίοι απέρριψαν άλλες προτάσεις για να μείνουν στη «Μουρμούρα». Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση του Alpha, η Green Pixel κατέθεσε και φάκελο στο ΕΚΟΜΕ για υπαγωγή του 12ου κύκλου στο πλαίσιο επιδότησης, που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ. Επιπλέον, μόλις μία εβδομάδα πριν, έγινε σύσκεψη της εταιρείας παραγωγής με το κανάλι για τα σενάρια της νέας σεζόν, αλλά και για τον καινούργιο χαρακτήρα που θα αντικαθιστούσε την Αννα Κουτσαφτίκη, η οποία αποφάσισε να φύγει από τη σειρά.

Τι μεσολάβησε;

Κοινοποιώντας την απόφαση για αιφνίδιο τέλος της «Μουρμούρας», ο Alpha επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους και απέδωσε την απόφαση σε έλλειψη ρευστότητας για τη χρηματοδότηση της Green Pixel μέσα στο 2024. Η εταιρεία παραγωγής, που ανήκει στον Alpha και στο Star, χρηματοδοτείται απευθείας από το μπάτζετ του σταθμού, ενώ, όταν πρόκειται για εξωτερικές παραγωγές άλλων εταιρειών, η πληρωμή από το κανάλι στον παραγωγό γίνεται έξι μήνες αργότερα. Με άλλα λόγια, οι σειρές παραγωγής της Green Pixel, όπως η «Μουρμούρα», απαιτούν χρηματοδότηση από την πρώτη ημέρα και γι’ αυτόν τον λόγο «σκοντάφτει» σε ζητήματα ρευστότητας.

Το αιφνίδιο φινάλε της «Μουρμούρας» προμηνύει το τέλος των παραγωγών μυθοπλασίας για την Green Pixel. Μετά από αλλεπάλληλα μπρος-πίσω, η σειρά «Στα σύνορα» του Star αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν, ενώ ο «Γιατρός», που υλοποιήθηκε από την Green Pixel, θα συνεχίσει με άλλη εταιρεία παραγωγής, καθώς ο δεύτερος κύκλος ανατέθηκε στην Prima Visione του Διονύση Παναγιωτάκη. Οσο για το τέλος της «Μουρμούρας», καθώς τα γυρίσματα του 11ου κύκλου ήταν σε τελική φάση, οι συντελεστές της αγαπημένης σειράς καλούνται τώρα να ανασκουμπωθούν άμεσα και να γράψουν το οριστικό φινάλε της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ