Αυτές είναι οι 5 καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών;

Του Ιωσήφ Αβραμόγλου
Νο.1 “Psycho” (1960) Το αριστούργημα του Alfred Hitchcock. Ψυχολογικό θρίλερ τρόμου αμερικανικής παραγωγής.
Το σενάριο ήταν του Joseph Stefano και ήταν βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του 1959 από τον Robert Bloch. Πρωταγωνιστές οι: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles, John Gavin και Martin Balsam.
psycho ταινίες τρόμου

Νο. 2 “The Shining” (1980)  Αμερικανική δραματική ταινία υπερφυσικού τρόμου, σκηνοθεσίας του Stanley Kubrick.
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Stephen King, που είχε εκδώσει το 1977. Πρωταγωνιστές οι: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Scatman Crothers και Danny Lloyd.

Νο. 3 “Alien” (1979) Ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας, με σκηνοθέτη τον Ridley Scott.
Βασισμένη σε μια ιστορία των Dan O’Bannon και Ronald Shusett. Πρωταγωνιστές οι: Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm και Yaphet Kotto.

Νο. 4 “The Exorcist” (1973)  Kινηματογραφική ταινία αμερικανικής παραγωγής. Ανήκει στην κατηγορία ταινιών τρόμου / θρίλερ και είναι βραβευμένη με 2 βραβεία Όσκαρ.
Το 2010 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του William Peter Blatty. Πρωταγωνιστές οι: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn, Jack MacGowran, Jason Miller και η Linda Blair.

Νο. 5 “Rosemary’s Baby” (1968) Aμερικανική ταινία ψυχολογικού τρόμου, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολωνού σκηνοθέτη Roman Polanski.
Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ira Levin που εκδόθηκε το 1967. Πρωταγωνιστές οι: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans, Ralph Bellamy, Angela Dorian, Clay Tanner και ο Charles Grodin.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ