Αφιέρωμα στον Κυριακίδη

Αφιέρωμα στον Κυριακίδη

 

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη (10 Δεκεμβρίου 1987), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της σειράς εκπομπών του Φρέντυ Γερμανού «ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ», παραγωγής 1994.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο αναφέρεται στον άθλο του Στέλιου Κυριακίδη, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τη νίκη του στο διεθνή μαραθώνιο της Βοστώνης στις 20 Απριλίου 1946. Στην εκπομπή προβάλλεται σύντομο απόσπασμα του πρώτου αφιερώματος που είχε γίνει στον Κυριακίδη, καθώς και το αφιέρωμα της σειράς «Πρώτη σελίδα» (1982).

Ο μαραθωνοδρόμος, πλαισιωμένος από τα εγγόνια του, περιέγραψε με συγκίνηση στον Φρέντυ Γερμανο τις δύσκολες στιγμές που έζησε η οικογένειά του στην περίοδο της Κατοχής, την απόφασή του να λάβει μέρος στο μαραθώνιο στη Βοστώνη, αλλά και τις συγκλονιστικές στιγμές του αγώνα.

Η σύζυγός του, Ιφιγένεια Κυριακίδη μίλησε για την προετοιμασία του συζύγου της για το ταξίδι, ενώ ο προπονητής Όττο Σίμιτσεκ αναφέρθηκε στις στιγμές της θριαμβευτικής επιστροφής του Στέλιου Κυριακίδη στην Αθήνα. Τις αφηγήσεις πλαισιώνει αρχειακό κινηματογραφικό υλικό που καταγράφει τα γεγονότα της περιόδου, καθώς και φωτογραφικό υλικό με τον μαραθωνοδρόμο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ