Πρεμιέρα για την Μπήλιω Τσουκαλά

Πρεμιέρα για την Μπήλιω Τσουκαλά

 

Πρεμιέρα κάνει η εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά ” Έχει γούστο” την Κυριακή. Είναι μια εκπομπή για τη μνήμη…

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

“Αφορμή τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και η  παράσταση με θέμα την ποικιλία και την εκφραστικότητα της Μικρασιατικής παράδοσης, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  [Τετάρτη 24/10 ] , αλλά και η έκθεση “Δύο φορές ξένος” – εκτοπισμοί και ανταλλαγές πληθυσμών στον 20ο αιώνα”, που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη , στην οδό Κουμπάρη.

Η ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο πλούτος της γης της Mικρασίας, η ποικιλία και η εκφραστικότητα των παραδόσεών της, οι μουσικές και οι χοροί της αλλά και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν την πατρίδα τους – ανάμεσά τους και μια εξομολόγηση της μικρασιάτισας  Φιλιώς  Χαιδέμένου, που έφυγε από τη ζωή σε βαθεια γεράματα –  συνθέτουν την πρώτη εκπομπή του “Εχει Γούστο  την… Κυριακή” .

Στο πλατό   συνομιλούν  η καθηγήτρια Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Παντείου, Χριστίνα Κουλούρη , ο Λάμπρος  Λιάβας, η Σοφία Σπυράτου, η Γιασεμή Κηλαηδόνη και  ο σκηνοθέτης της έκθεσης “Δυο φορές ξένος” Ανδρέας Αποστολίδης .

Τραγούδια ερμηνεύουν οι :Κατερίνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Τσιαμούλης, Μάνος Κουτσαγγελίδης και Στέλλα Βαλάση. Επίσης τραγουδούν και χορεύουν οι “Γλεντιστάδες” του Συλλόγου Μεσοπιτών  Λέσβου “Η αναγέννηση”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ