Europe Shine a Light: Ο διαφορετικός τελικός της Eurovision με Φουρέιρα και Παπαρίζου

Η Ευρώπη ενώνεται το Σάββατο 16 Μαΐου στον ρυθμό της Eurovision μέσα από την ειδική εκπομπή με τον τίτλο “Europe Shine a Light” που διοργανώνει η EBU σε συνεργασία με την ολλανδική τηλεόραση. Με πολλή μουσική, σκηνοθετικά ευρήματα, παλιές και νέες συμμετοχές και πολλές εκπλήξεις το δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα, που αντικαθιστά τον μεγάλο τελικό μετά τη ματαίωσή του, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα προβληθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 και το Web Tv της ΕΡΤ στις 10 το βράδυ, όταν και υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαγόταν και θα μεταδιδόταν ο τελικός του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020. 

Ανάμεσα στις εκπλήξεις της βραδιάς και στους καλλιτέχνες που θα δούμε θα είναι και η Έλενα Παπαρίζου, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον 50ό διαγωνισμό το 2005 με το τραγούδι “My Number One” και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία το 2018 έφτασε στη δεύτερη θέση με το “Fuego” για την Κύπρο.

Οι Ολλανδοί παρουσιαστές της φετινής Eurovision, θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τα 41 βίντεο κλιπ, θα σχολιάσουν εναλλακτικά προσωπικά “postcards”, θα ακούσουν μηνύματα ελπίδας από όλους τους φετινούς συμμετέχοντες, θα αναζητήσουν σε όλη την Ευρώπη παλιούς σταρ της Eurovision. Χωρίς διαγωνιστικό μέρος και βαθμολογία, το Europe Shine a Light φιλοδοξεί να στείλει μήνυμα ενότητας σε όλους τους Ευρωπαίους μέσα από τη μουσική, να εμψυχώσει τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορονοϊού και να δώσει κουράγιο σε όλους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ