Νερτφλιξ: Το σχέδιο της δημόσιας τηλεόρασης για το ελληνικό … Netflix

Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Νερτφλιξ» επεξεργάζονται στην ΕΡΤ, με στόχο να διαθέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο on demand για τους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης.

Ήδη, στην υβριδική τηλεόραση έχουν ανέβει τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ενώ προστίθεται και ψυχαγωγικό παιδικό πρόγραμμα. Εκτός από σχεδόν 20 τίτλους ξένων ταινιών, το επόμενο διάστημα θα διατεθούν 30 ντοκιμαντέρ για μεγάλους Έλληνες και νέες σειρές που εξασφάλισε η ΕΡΤ από το BBC. Τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει και το layout της υβριδικής ΕΡΤ που θυμίζει κάτι ανάμεσα στο Netflix και στο Amazon. Στόχος των ιθυνόντων στο Ραδιομέγαρο είναι να διαφημίσουν τις υπηρεσίες αυτές δημιουργώντας νέο brand name, καθώς η λέξη υβριδική δεν περνάει στον κόσμο. Στην ΕΡΤ, πάντως, η κωδική ονομασία που χρησιμοποιείται είναι «Ν-ΕΡΤ- φλιξ». Υπολογίζεται ότι ήδη περίπου 800.000 νοικοκυριά διαθέτουν smart Tv και μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδικτυακό περιεχόμενο μέσω του τηλεοπτικού τους δέκτη.

Την ίδια στιγμή, προχωρά ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση της ΕΡΤ1 σε high definition και η «τράμπα» με το ERTSports, καθώς έως τώρα είναι το μόνο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης που εκπέμπει σε υψηλή ευκρίνεια, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο. Στόχος είναι η μετατροπή της ΕΡΤ1 σε high definition να υλοποιηθεί έως τον Ιούνιο.

Πηγή: Real Life

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ