ΕΡΤ: Ξεκάθαρη η πρόθεση της ΝΔ για αποδόμηση του ρόλου της δημόσιας τηλεόρασης στην ενημέρωση

«Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν “παίρνουν γραμμή” ούτε λογοκρίνονται», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία η οποία με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών έκανε λόγο για πολιτικές αθλιότητες στην ΕΡΤ. Επιπλέον, η διοίκηση της Αγ. Παρασκευής καταλογίζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόθεση αποδόμησης της προσπάθειας της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση.

«Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Σήμερα, την εγκαλούν, γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά. Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν “παίρνουν γραμμή”, ούτε λογοκρίνονται. Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Τέλος, η ΕΡΤ επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής δεν εξέφρασε προσωπική άποψη, αλλά μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, και για του λόγου του αληθές, το απόσπασμα μπορεί να αναζητηθεί στο site της.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ προσπάθησε να «εξισώσει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την κα Λεπέν» κάνοντας λόγο για πολιτικές αθλιότητες.

Πηγή: ΑΠΕ  – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ