Εν μέσω καταγγελιών ξεκινά η δημοπρασία για τις 4 άδειες

Της Ναταλίας Ανδρικοπούλου

Ξεκινάει σήμερα στις 9 στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης η τελική φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες όπου οι -τελικά- 8 υποψήφιοι θα κονταροχτυπηθούν σε μια μαραθώνια δημοπρασία κεκλεισμένων των θυρών για να εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις άδειες.

Είναι η πρώτη φορά στα 27 χρόνια λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης που φτάνουμε σε τελική φάση διαγωνιστικής διαδικασίας για την αδειοδότηση των καναλιών.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την κατάθεση των 11 αρχικά υποψηφιοτήτων και ενώ έχουν μεσολαβήσει τρία στάδια προεπιλογής με δεκάδες ενστάσεις των υποψηφίων -ο ένας κατά του άλλου- αλλά και όλων κατά του ίδιου του διαγωνισμού, φτάνει η ώρα για το… Final 4: στη “μάχη” μένουν ζωντανά για να παλέψουν συνολικά οκτώ υποψήφια επιχειρηματικά σχήματα για τέσσερις άδειες γενικής στόχευσης ενημερωτικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.

Το βράδυ της Δευτέρας, αποκλείστηκε από τη διαδικασία το κανάλι Epsilon λόγω κατάθεσης μη αποδεκτής εγγυητικής επιστολής (είχε διάρκεια 36 ημερών αντί για 365, και ήταν μεταβιβάσιμη ενώ θα έπρεπε να είναι μη μεταβιβάσιμη).

Σοβαρές ενστάσεις από τους υπόλοιπους μετέχοντες προκάλεσε και η υποψηφιότητα Καλογρίτσα ο οποίος κατέθεσε την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ στις 15.40 ενώ όλοι οι υποψήφιοι είχαν ενημερωθεί ότι το πρωτόκολλο κλείνει στις 15.00. 

Η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού έκανε αποδεκτή την εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα στη βάση ότι στην προκήρυξη αναφερόταν ότι η κατάθεση πρέπει να γίνει έως την παραμονή της διαδικασίας χωρίς να προσδιορίζεται η ώρα. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ωστόσο, επέμειναν με καταγγελίες ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση ώστε να επεκταθεί το ωράριο μιας δημόσιας υπηρεσίας για τα… μάτια του συγκεκριμένου υποψηφίου. Ακόμα και αργά τη νύχτα, συνεχίστηκαν οι καταγγελίες ανάμεσα σε υποψήφιους, ακόμα και με… έκτακτα δελτία στον “αέρα” κάποιων εκ των υφιστάμενων καναλιών.

 

Πηγή real.gr

Διαβάστε επίσης:

Προσέρχονται στη γ.γ ενημέρωσης οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ