Χρόνια πολλά, Angelina

Χρόνια πολλά, Angelina

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου, η Angelina Jolie, κλείνει τα 39.

Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1975 και είναι η κόρη του διάσημου ηθοποιού Τζον Βόιτ. Έχει κερδίσει τρεις Χρυσές Σφαίρες και ένα Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το ανεξάρτητο δράμα «Το Κορίτσι Που Άφησα Πίσω» (Girl Interrupted, 1999) όπου κατάφερε να καθιερωθεί ως ηθοποιός. Οι μετέπειτα επαγγελματικές της επιλογές δεν ήταν ανάλογα επιτυχημένες (με εξαίρεση την εμφάνισή της στην ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Η Ανταλλαγή» (Changeling, 2008) που της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου).

Είναι παντρεμένη με τον Μπραντ Πιτ. Οι δύο τους απέκτησαν μία κόρη, την Σάιλο Νουβέλ και έχουν υιοθετήσει τον Μάντοξ, τη Ζαχάρα και τον Παξ Τιέν. Τον Ιούλιο του 2008 το ζευγάρι απέκτησε δίδυμα, τον Νοξ Λεόν και τη Βιβιέν Μαρσελίν.

Η Angelina Jolie είναι πρέσβειρα καλής θέλησης και έχει προσφέρει ηθική και οικονομική βοήθεια στις χώρες του Τρίτου Κόσμου

Μετά από χρόνια υπηρεσίας στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) τον Απρίλιο του 2012 διορίστηκε ως ειδική απεσταλμένη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στο νέο και διευρυμένο ρόλο της, επικεντρώθηκε στις μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις ενώ ανέλαβε την υπεράσπιση και την εκπροσώπηση της Ύπατης Αρμοστείας και του Αντόνιο Γκουτέρες σε διπλωματικό επίπεδο. Μέσα από αυτό της το έργο, βοήθησε στην εξεύρεση λύσεων για τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ