ΒΙΝΤΕΟ: Το teaser από την ταινία για τον Μαντέλα

ΒΙΝΤΕΟ: Το teaser από την ταινία για τον Μαντέλα

Ένα μακρινό, από αέρος πλάνο και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα, απαρτίζουν το πρώτο teaser από την ταινία που βασίζεται στην αυτοβιογραφία του μεγάλου πολιτικού και ακτιβιστή.

Κάποια teaser είναι φοβερά αναλυτικά, κάποια είναι απλώς μια μεμονωμένη σκηνή της ταινίας, άλλα χωράνε αρκετές στιγμές με φρενήρες μοντάζ. Άλλα πάλι, όπως αυτό του «Mandela: The Long Walk to Freedom», αρκούνται σε ένα μακρινό, από αέρος πλάνο με τη φιγούρα του Νέλσον Μαντέλα, του Ίντρις Έλμπα δηλαδή που τον υποδύεται, και ένα voice-over με λόγια συμφιλίωσης και ομόνοιας («Οι άνθρωποι διδάσκονται το μίσος. Μπορούν να διδαχθούν την αγάπη – που είναι πιο φυσική για την ανθρώπινη καρδιά»), ταιριαστά στο πνεύμα της ιδεολογίας του και την πορεία του στα κοινά.

Το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε από το teaser, που δεν μας δίνει καθαρή εικόνα του Έλμπα, είναι ότι, παρά τις πρώτες αντιρρήσεις που είχαν ακουστεί μετά την προβολή ενός μικρού κομματιού της ταινίας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, φαίνεται να έχει πετύχει τη χαρακτηριστική προφορά και τρόπο ομιλίας του 94χρονου σήμερα Μαντέλα, ο οποίος βρίσκεται στην επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της εύθραυστης υγείας του.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζάστιν Τζαντγουϊκ, βασίζεται στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του Μαντέλα και αφηγείται τη νεανική ζωή του Μαντέλα, ενός από τις σημαντικότερες πολιτικές φιγούρες παγκοσμίως και καθοριστικού παράγοντα στην κατάρρευση του απαρτχάιντ, καθώς και την προσπάθειά του να αναδειχθεί Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής (ο πρώτος δημοκρατικά ελεγμένος από όλους τους πολίτες), μετά την πολυετή φυλάκισή του για τη δράση του ενάντια στο απαρτχάιντ.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στο τέλος Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: e-go.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ