Βενσάν Κασέλ, ετών 47

Βενσάν Κασέλ, ετών 47

Ο Βενσάν Κασέλ είναι Γάλλος ηθοποιός. Γεννημένος στις 23 Νοεμβρίου του 1966 στο Παρίσι, είναι γιος του Γάλλου ηθοποιού Ζαν – Πιερ Κασέλ και της δημοσιογράφου Σαμπίν Λιτίκ. Είναι κυρίως γνωστός για ρόλους σκληρών αντρών και έχει εμφανιστεί τόσο σε γαλλόφωνες, όσο και σε αγγλόφωνες ταινίες.

Αποφάσισε πως ήθελε να γίνει ηθοποιός στην ηλικία των δεκαπέντε ετών. Όταν παρακολούθησε το 1990 την ταινία μικρού μήκους « Fierrot le pou» του Ματιέ Κασσοβίτς, σκέφτηκε πως αυτή εξέφραζε τέλεια την ενέργεια της γενιάς τους. Είχαν ήδη συναντηθεί στην ταινία «Métisse» το 1993, αλλά η πρώτη τους ουσιαστική συνεργασία ήταν το 1995, στην ταινία « Το Μίσος », όπου ο Κασέλ πρωταγωνιστούσε και ο Κασσοβίτς σκηνοθέτησε και έπαιξε ένα μικρότερο ρόλο. Η αμφιλεγόμενη αυτή ταινία, που πραγματεύεται το ρατσισμό, αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Ήταν επίσης η ταινία που έφερε τον Κασέλ στο προσκήνιο. Με τον Κασσοβίτς συνεργάστηκαν έκτοτε κι άλλες φορές, όπως το 2000 στα « Πορφυρά Ποτάμια » και το 2001 στο « Κορίτσι των Γενεθλίων ».

Ο Κασέλ έχει παίξει σε μια πληθώρα από ταινίες όπως στο « L’ Appartement », στο βίαιο « Dobermann », στην « Αδερφότητα των Λύκων » και στο γουέστερν « Blueberry ». Το τελευταίο μαζί με το « Μίσος », αποτελούν τις δύο ταινίες τις οποίες θεωρεί τις αγαπημένες στην καριέρα του. Το ντεμπούτο του σε αγγλόφωνη ταινία έκανε στο Elizabeth» του Σεχάρ Καπούρ. Άλλες αγγλόφωνες ταινίες του είναι τα « Ocean’s Twelve » και « Οcean’s Thirteen », το « Derailed » και η « Ιωάννα της Λωραίνης ».

Ήταν παντρεμένος από το 1999 έως το 2013 με την Ιταλίδα ηθοποιό Μόνικα Μπελούτσι, με την οποία έχει αποκτήσει μία κόρη, την Ντέβα Κασέλ, η οποία γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2004 στη Ρώμη. Με τη πρώην σύζυγό του έχουν παίξει μαζί σε δέκα ως τώρα ταινίες, ανάμεσα στις οποίες συναντάμε την « Αδερφότητα των Λύκων » και την ταινία « Μη Αναστρέψιμος » που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις για την προκλητικότητά της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ