Βασίλης Τερλέγκας: Αποκάλυψε πώς εμπνεύστηκε το τραγούδι «Παραγγελιά»

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού μίλησε ο Βασίλης Τερλέγκας. Ο επιτυχημένος τραγουδιστής, που έχει γράψει ιστορία στην ελληνική μουσική βιομηχανία, θυμήθηκε τις ιστορίες πίσω από πολύ γνωστά κομμάτια του.

Μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Τερλέγκας είπε: «Οι «Στροφές» είναι ένα τραγούδι που μου ήρθε ουρανοκατέβατο, σε μια συγκεκριμένη στιγμή όταν τραγουδούσα. Η «Φωτογραφία» είναι ένα τραγούδι από τα παιδικά μου χρόνια, ακόμα δεν είχα πάει φαντάρος».

Για την «Παραγγελιά» ανέφερε: «Εμπνεύστηκα την “Παραγγελιά” νωρίς το πρωί, ενώ γύριζα από την δουλειά μου. Θυμάμαι ότι οδηγούσα και τραγουδούσα μόνος μου και έρχομαι εδώ, το γράφω σε ένα κασετόφωνο για να μην το ξεχάσω, κοιμάμαι και την άλλη μέρα το έφτιαξα».

Ακόμα, μιλώντας για την «Γαρδένια» εξομολογήθηκε πως: «Η «Γαρδένια» είναι ένα ιδιαίτερο τραγούδι, δεν το έχω γράψει εγώ. Όμως ήμουν παιδί όταν έχασα τον πατέρα μου και μου το έφεραν την ημέρα εκείνη. Εγώ είχα τον πόνο μου, αυτοί μου έφεραν την «Γαρδένια». Να τους έχει καλά ο Θεός εκεί που είναι ψηλά, αυτό το τραγούδι το είπα μόνο και μόνο για τον πατέρα μου. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του και στη μόνη παρακαταθήκη που μου άφησε φεύγοντας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ