Βασιλική Οικογένεια: Οι 3 περίεργοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν τα μέλη της

Η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι γνωστό ότι, όπως και κάθε άλλος βασιλικός οίκος, ακολουθεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο. Υπάρχουν όμως και άλλοι κανόνες και παραδόσεις που ακολουθούν και είναι ακόμα πιο σκοτεινοί από το πρωτόκολλο!

Έχει γίνει γνωστό ότι η βασιλική οικογένεια υπακούει σε ένα σαφές και ευρύ σύνολο κανόνων. Η λέξη «πρωτόκολλο» χτυπά ένα καμπανάκι στο μυαλό πολλών, ακόμα κι αν δεν ξέρουν απαραίτητα τι συνεπάγεται.  Με τα χρόνια, οι αναφορές για τους πιο σημαντικούς κανόνες και τα πιο νοσηρά κομμάτια ή πρωτόκολλα μας έχουν συναρπάσει, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν περισσότερα. Στις 29 Ιανουαρίου η Express δημοσίευσε ένα άρθρο, το οποίο φέρνει στο φως μια αρχαϊκή και ελαφρώς ταπεινωτική χριστουγεννιάτικη παράδοση.

Μια παλιά και ξεπερασμένη παράδοση

Η Express αναφέρει ότι τα Χριστούγεννα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας υπόκεινται σε μια προγονική παράδοση. Σύμφωνα με το άρθρο: «Έχει αναφερθεί ότι φτάνοντας στο πολυτελές κτήμα του Σάντρινγκχαμ, όπου η βασιλική οικογένεια περνά τα περισσότερα Χριστούγεννα της, βγαίνει μια ζυγαριά αντίκα για κάθε επισκέπτη, στην οποία και πρέπει να ζυγιστεί προτού απολαύσει το πλούσιο γιορτινό δείπνο».

Το άρθρο εξηγεί ότι το βάρος του κάθε μέλους της βασιλικής οικογένειας σημειώνεται σε ένα ειδικό βιβλίο και μετά το τέλος των διακοπών όλοι ζυγίζονται ξανά, προκειμένου να ελεγχθεί ότι έχουν περάσει καλά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτή η παράδοση χρονολογείται από τον Βασιλιά Εδουάρδο Ζ΄, ο οποίος ήταν μονάρχης για εννέα χρόνια, από το 1901 έως και το 1910. Η φήμη λέει ότι ο Εδουάρδος Ζ΄ ήθελε «συγκεκριμένη απόδειξη» ότι οι καλεσμένοι του είχαν διασκεδάσει.

Οι άλλοι περίεργοι κανόνες που ακολουθεί η βασιλική οικογένεια

Το χριστουγεννιάτικο διπλό ζύγισμα μπορεί να είναι ένας ιδιαίτερα περίεργος κανόνας, αλλά δεν είναι ο μοναδικός που ακολουθεί η βασιλική οικογένεια. Για παράδειγμα, το CBS έχει αναφέρει πως υποτίθεται ότι απαγορεύεται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας να φορούν μαύρα εκτός από τις κηδείες.

Αυτός βέβαια είναι ένας κανόνας που πολλά μέλη της οικογένειας του Βασιλιά Καρόλου δεν ακολουθούν. Για παράδειγμα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν γνωστό ότι φορούσε μαύρα ρούχα για να παρευρεθεί σε βραδινές εκδηλώσεις.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει πάντα να έχουν στις βαλίτσες τους μαύρα ρούχα. Αυτό έγινε κανόνας το 1952, όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, τότε Πριγκίπισσα, δεν είχε πάρει μαζί της σε ταξίδι στη Κένυα μία μαύρη ενδυμασία. Στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 και ενώ η τότε Πριγκίπισσα Ελισσάβετ Β’ βρίσκεται στην Κένυα μαζί με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, ο πατέρας της Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ πεθαίνει.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ φεύγει από την χώρα της ως Πριγκίπισσα και όταν επιστρέφει είναι πλέον μία μονάρχης, που όμως δεν μπορούσε να βγει από το αεροπλάνο μέχρι να φορέσει μαύρα ρούχα.

Το CBS συνεχίζει με τους ενδυματολογικούς κανόνες, που ακολουθούν οι βασιλείς της Βρετανίας, αποκαλύπτοντας ότι τα καπέλα πρέπει να φορεθούν επιτακτικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένας κανόνας που είχε ελαφρώς παραβιαστεί όταν η Πριγκίπισσα Βεατρίκη εμφανίστηκε στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον φορώντας για καπέλο, ένα κάθετο φιόγκο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ