Βάνα Μπάρμπα: Γιατί είπα κάτω τα χέρια από τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η Βάνα Μπάρμπα μιλώντας στην εκπομπή “Tik Talk” μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή της να τοποθετηθεί υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη και εξήγησε τι σημαίνει το “κάτω τα χέρια” που έγραψε σε ανάρτησή της.

“Το κάτω τα χέρια δεν σημαίνει μην το αγγίζετε. Σημαίνει δικάστε τον. Να βγει απόφαση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ποιος το κρίνει ότι είναι βιαστής; Λογικά θα πρέπει να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και όλοι να το σεβαστούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ποιοι είναι αυτοί που δικάζουν; Τα social media. Εκεί φωνάζω το ‘κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη’”, είπε η Βάνα Μπάρμπα.

“Λέω να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εγώ είπα στις γυναίκες και στους νέους επαγγελματίες, όταν έχουν παρενοχληθεί να επικαλεστούν την ανάγκη να μιλήσουν, όλα στο φως. Εδώ όμως γιατί λέμε όλοι ότι έγινε, χωρίς να έχει βγει απόφαση. Δεν υπάρχει καμία απόφαση που να λέει ότι αυτό έγινε, τότε γιατί χωρίζουμε οικογένειες, διαλύουμε σπίτια, γιατί αφήνουμε ηθοποιούς χωρίς να έχουν να φάνε. Το ελληνικό δικαστήριο πια είναι τα tweets, το Instagram και το Facebook. Αυτό με κάνει έξαλλη και με αυτό παλεύω. Το να μιλήσει η Δικαιοσύνη, σεβασμός. Όταν οι δικαστές που είναι άνθρωποι έμπειροι, σοβαροί και άνθρωποι που ξέρουν τη δουλειά τους, δεν θα μιλήσει κανείς. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους”, ανέφερε η ηθοποιός.

“Αύριο μεθαύριο θα είμαι εγώ η εκβιαζόμενη ή εσύ. Όταν έγιναν όλα αυτά με τους ηθοποιούς, ήρθε μια κυρία που με ενοχλεί τα τελευταία 4-5 χρόνια και μου είπε ‘τώρα σε έχω στο χέρι, τώρα εμείς έχουμε τη δύναμη, μπορώ να πω ότι ήσουν ερωμένη μου και μου έχεις φάει χρήματα’… Δεν έβγαλα απόφαση αλλά έπρεπε να υπερασπιστώ τους συναδέλφους μου. Δεν έβγαλα απόφαση, δεν είμαι θεσμική… Πρέπει να στηρίξω μια οικογένεια που διαλύεται. Φυσικά και μπορεί να κάνω λάθος αλλά πρέπει να υπάρχει και ο αντίποδας, η άλλη όψη του νομίσματος. Θα μας στερήσουν το δικαίωμα να έχουμε και άλλη άποψη, έστω και λανθασμένη; Για αυτό είμαι εγώ εδώ, για να υπερασπιστώ την άλλη άποψη”, σημείωσε και πρόσθεσε.

“Είναι αθώος, εγώ αυτό θα πιστεύω. Αυτοί οι τόσο ταλαντούχοι άνθρωποι, που μας έχουν ταξιδέψει τόσα χρόνια, με αυτό το τόσο χαρισματικό ταλέντο, όση κατάχρηση εξουσία και αν έχουν κάνει, γιατί όταν είσαι ένας άνθρωπος που σε αγαπάει το κοινό, σίγουρα έχεις κάνει λάθη. Δεν συνάδει η ποιότητα του ταλέντου, το τόσο φως, με τόσο χυδαίες πράξεις… Δεν μπορεί ένας τέτοιος άνθρωπος να γίνει τόσο χυδαίος. Το ένα είναι φως, το άλλο είναι σκοτάδι”.

“Το δικαστήριο θα κρίνει. Το ότι εγώ λέω ότι ο Πέτρος είναι αθώος είναι πεποίθεση μου… Αν κάποιος σας ενοχλήσει βγείτε και φωνάξτε, σπάστε του τη μούρη, αλλά όχι μετά από δέκα χρόνια. Αυτό είναι υποκρισία. Δεν γίνεται ξαφνικά μετά από 15 χρόνια να έχεις τη δύναμη… Είναι κοινωνικά υποκριτικό. Όταν κάτι σε πονάει και καίει την ψυχή σου μπορεί να είμαι 18 ετών και να μην μπορώ, θα πάω στα 22 στα 23”, δήλωσε μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.