Τζόνι Ντεπ: Πώς έγινε το “άτακτο” αγόρι του Χόλιγουντ – Το σκοτεινό παρελθόν, τα ναρκωτικά, οι “κακές” παρέες

Για όλες τις σκοτεινές πτυχές της ζωής του μίλησε ο Τζόνι Ντεπ στην εκδίκαση της αγωγής του εναντίον της Sun για δυσφήμηση, που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο και κάπως έτσι μας θύμισε πώς δημιουργήθηκε το “άτακτο” αγόρι του Χόλιγουντ με τον ιπποτικό χαρακτήρα. Χρήση ναρκωτικών, τα είδωλα, οι επιρροές, οι “κακές” παρέες, ο θάνατος του Ρίβερ Φίνιξ και το πολυτάραχα διαζύγιο με την Άμπερ Χερντ με εκτόξευση κατηγοριών εκατέρωθεν.

Μιλώντας για το σκοτεινό του παρελθόν ο Χολιγουντιανός σταρ απογύμνωσε στο δικαστήριο την ψυχή του μιλώντας για την εκτεταμένη χρήση ουσιών. Όπως σημείωσε η πρώτη φορά ήταν, όταν πήρε ένα από τα χάπια της μητέρας του ως έφηβος. Κατά τη δίκη δυσφήμησης εναντίον του εκδοτικού ομίλου της Sun, News Group Newspapers (NGN), είπε ότι η σκοτεινή σχέση του με τις ουσίες ξεκίνησε όταν η μητέρα του του ζήτησε να της φέρει ένα από τα χάπια για τα νεύρα της και εκείνος πήρε ένα. “Ανακάλυψα ότι ήταν ο μόνος τρόπος να καταπραΰνω τον πόνο” είπε ενώ για τη χρήση ναρκωτικών είπε: “Πάντα με ενδιέφερε η αντικουλτούρα και πολλοί λογοτεχνικοί ήρωές μου είχαν αυτό το ενδιαφέρον” σημείωσε και πρόσθεσε μία ατάκα του αείμνηστου συγγραφέα Χάντερ Σ. Τόμπσον που πέθανε το 2005 και ήταν είδωλό του: “Μισώ να υποστηρίζω τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τη βία και την παραφροσύνη σε όλους, αλλά πάντα δούλεψαν για εμένα”. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι δαπάνησε 3 εκατ. δολάρια για να σκορπίσει τις στάχτες του αγαπημένου του συγγραφέα από κανόνι. Όταν η δικαστής του ζήτησε να επαναλάβει το ποσό είπε ότι ο συγγραφέας ήταν είδωλό του. “Εξέφραζε τις αρετές των ψυχεδελικών ναρκωτικών” επεσήμανε. Όσο για το αν έχει κάνει ναρκωτικά με τον Μέριλιν Μάνσον είπε: “Ναι, δύο φορές, μάλλον”. Για τη βραδιά που πέθανε ο Ρίβερ Φίνιξ στο κλαμπ του Viper Room από υπερβολική δόση ηρωίνης είπε: “Πέθανε στο πεζοδρόμιο, σχεδόν μέσα στο κλαμπ μου, ναι. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω ο Ρίβερ άρχισε να αισθάνεται άβολα, άρχισε να ιδρώνει και βγήκε από την πόρτα, και μόλις βγήκε κατέρρευσε” περιέγραψε.

Εξήρε τον κιθαρίστα των Rolling Stones Κιθ Ρίτσαρντς λέγοντας: “Ήταν πρότυπο για εμένα. Ένας από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες και σπουδαίο πρότυπο”. Παραδέχτηκε ότι προμήθευσε με κοκαΐνη τον Βρετανό ηθοποιό Πολ Μπέτανι. Σε σχετική ερώτηση απάντησε: “Αν ο Πολ αισθανόταν νευρικός ή άσχημα, θα του έδινα ό,τι μου ζητούσε” και απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν θα του έδινε κοκαΐνη.

Αναφέρθηκε επίσης και στην καταστροφή δωματίου ξενοδοχείου το 1995 όταν προκάλεσε ζημιές ύψους 10.000 δολαρίων ενώ η τότε σύντροφός του Κέιτ Μος παρακολουθούσε. Όσο γιατί κατέστρεψε το δωμάτιο είπε: “Ήταν κάνα δύο πολύ άσχημες ημέρες και εκείνη η ημέρα αποδείχθηκε το αποκορύφωμα μίας δυσάρεστης στιγμής”. Απαντώντας στο αν έχει πρόβλημα με τη διαχείριση θυμού, είπε, “δεν έχω, ήμουν θυμωμένος, αυτός δεν σημαίνει ότι έχω προβλήματα θυμού. Εξέφραζα τον θυμό μου”.

Η δικηγόρος τον πίεσε ρωτώντας αν εκφράζει τον θυμό του με καταστροφική συμπεριφορά: “Μερικές φορές στη ζωή μου, ναι… Εκφράζω τον εαυτό μου και γελώντας, δεν σημαίνει ότι έχω πρόβλημα χιούμορ”. Ερωτώμενος για την αιτία που τον οδήγησε σε τέτοια συμπεριφορά είπε ότι ένας πολύ στενός του φίλος του φέρθηκε άτιμα κι αυτό τον εξόργισε. Η Κέιτ Μος κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα και δεν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, σημείωσε. Στην επισήμανση ότι ο Τύπος ανέφερε πως μάλωσε με τη σύντροφό του και γι’ αυτό κατέστρεψε το δωμάτιο, ο Ντεπ υπογράμμισε πως αυτό υπέθεσε ο Τύπος γιατί τους βολεύει έτσι. “Αντί να επιτεθώ σε έναν άνθρωπο επιτέθηκα σε έναν καναπέ”. Η δικηγόρος όμως παρουσίασε έγγραφη δήλωση της συμπρωταγωνίστριάς του Έλεν Μπίρκιν όπου σημείωνε ότι ο σταρ έβγαινε εκτός ελέγχου λόγω ναρκωτικών και αλκοόλ. Σε άλλη δίκη σχετικά με δυσφήμηση που διεξήχθη στις ΗΠΑ η Μπίρκιν είπε ότι “πέταξε ένα μπουκάλι κρασιού στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας όπου βρίσκονταν για γυρίσματα ταινίας” ενώ σημείωσε ότι η συμπεριφορά του άλλαζε με ναρκωτικά και αλκοόλ: “Δεν ήταν ο ίδιος, ήταν φτιαγμένος”. Όσο για το γεγονός ότι απολαμβάνει το κόκκινο κρασί και πως είπε ότι είναι ανοησίες ότι ξόδεψε 30.000 δολάρια τον μήνα για κρασί γιατί στην ουσία είναι πολλά περισσότερα, ο Ντεπ απάντησε “ήταν” αλλά εξήγησε ότι δεν ήπιε όλο αυτό το κρασί μόνος του. Αναφέρθηκε επίσης και στην προσπάθεια να μείνει νηφάλιος μετά τον χωρισμό από τη Βανέσα Παραντίς. Παραδέχτηκε ότι έμεινε νηφάλιος για πολύ μεγάλο διάστημα. Ο Ντεπ έστειλε και επιστολή στον Έλτον Τζον στις 22 Μαρτίου 2012 υπό τον τίτλο “100 ημέρες” όπου του έγραφε ότι παρέμενε νηφάλιος 100 ημέρες και το όφειλε στον αστέρα της μουσικής.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ