Τζέιν Φόντα: Η αποκάλυψη για τον καρκίνο—«Δεν θα επιτρέψω να με εμποδίσει»

Η Τζέιν Φόντα, η αγαπημένη ηθοποιός του Χόλιγουντ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με λέμφωμα μη-Χότζκιν (NHL). Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Instagram πρόκειται για μια «πολύ θεραπεύσιμη» μορφή καρκίνου και ήδη άρχισε χημειοθεραπείες για διάστημα έξι μηνών.

Η 84χρονη ηθοποιός, πρωταγωνίστησε φέτος στην τελευταία σεζόν της κωμικής σειράς του Netflix «Grace and Frankie».

«Λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, έχω κάτι προσωπικό που θέλω να μοιραστώ. Έχω διαγνωστεί με μη-Hodgkin λέμφωμα και έχω ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Πρόκειται για έναν πολύ θεραπεύσιμο καρκίνο. Το 80% των ανθρώπων επιβιώνει, οπότε νιώθω πολύ τυχερή. Είμαι επίσης τυχερή γιατί έχω ασφάλεια υγείας και πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και θεραπείες. Συνειδητοποιώ, και είναι επώδυνο, ότι είμαι προνομιούχος σε αυτό. Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική έχει αντιμετωπίσει τον καρκίνο κάποια στιγμή και πάρα πολλοί δεν έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνω και αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει επίσης να μιλάμε πολύ περισσότερο όχι μόνο για θεραπείες αλλά και για αίτια ώστε να μπορέσουμε να τις εξαλείψουμε. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ορυκτά καύσιμα προκαλούν καρκίνο. Το ίδιο και τα φυτοφάρμακα, πολλά από τα οποία βασίζονται στα ορυκτά καύσιμα, όπως τα δικά μου. Κάνω χημειοθεραπεία για 6 μήνες και χειρίζομαι τις θεραπείες αρκετά καλά και, πιστέψτε με, δεν θα αφήσω τίποτα από αυτά να επηρεάσει τον ακτιβισμό μου για το κλίμα» περιγράφει η ηθοποιός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jane Fonda (@janefonda)

«Ο καρκίνος είναι δάσκαλος και προσέχω τα μαθήματα που μου επιφυλάσσει. Ένα πράγμα που μου έδειξε ήδη είναι η σημασία της κοινότητας. Της ανάπτυξης και εμβάθυνσης της κοινότητας κάποιου για να μην είμαστε μόνοι. Και ο καρκίνος, μαζί με την ηλικία μου –σχεδόν 85– σίγουρα διδάσκει τη σημασία της προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες. Ζούμε την πιο συνεπή περίοδο στην ανθρώπινη ιστορία επειδή αυτό που κάνουμε ή δεν κάνουμε τώρα θα καθορίσει τι μέλλον θα υπάρξει και δεν θα επιτρέψω στον καρκίνο να με εμποδίσει να κάνω ό,τι μπορώ, χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο στην εργαλειοθήκη μου και αυτό περιλαμβάνει τη συνέχιση της κατασκευής αυτής της κοινότητας Fire Drill Fridays και την εξεύρεση νέων τρόπων για να χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη. Οι εξετάσεις του εξαμήνου έρχονται, οπότε μπορείτε να υπολογίζετε σε μένα ότι θα είμαι εκεί μαζί σας καθώς μεγαλώνουμε τον στρατό μας από πρωταθλητές για το κλίμα» πρόσθεσε η Τζέιν Φόντα στην μακροσκελή ανάρτησή της.

Η Φόντα έχει κάνει καριέρα στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση για πάνω από έξι δεκαετίες, κερδίζοντας Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Η Εξαφάνιση» (1971) και «Ο Γυρισμός» (1978). Η τελευταία της ταινία με τίτλο «Moving On» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα αυτόν τον μήνα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ