Τζεφ Μπέζος: Γαμήλια ευτυχία για την πρώην σύζυγό του

Η πρώην σύζυγος του ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ζει και πάλι τη γαμήλια ευτυχία αφού παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Νταν Τζούετ. Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, ο Τζούετ ανακοίνωσε ότι παντρεύτηκε τη Μακένζι Σκοτ, η οποία είναι δισεκατομμυριούχος και έγινε μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο μετά το διαζύγιό της με τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος.

«Και τώρα, από μια ευτυχή συγκυρία, παντρεύτηκα έναν από τους πιο γενναιόδωρους και ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίζω και την ακολουθώ στη δέσμευσή της να προσφέρει έναν τεράστιο οικονομικό πλούτο για να βοηθήσει τους άλλους», δήλωσε ο νέος σύζυγός της.

Ο Τζούετ είναι καθηγητής επιστημών στο ιδιωτικό σχολείο του Λέικσαϊντ, στο Σιάτλ στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία αποκάλυψε πρώτη την πληροφορία. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το σχολείο, όπου φοίτησε επίσης ο Μπιλ Γκέιτς, είναι εκείνο στο οποίο πηγαίνουν τα παιδιά που απέκτησαν μαζί οι Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Σκοτ.

Η πρωτοβουλία “Giving Pledge” ενθαρρύνει τους πλούσιους σε ολόκληρο τον κόσμο να προσφέρουν το μισό και πλέον της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και η Σκοτ έχει δεσμευτεί στο να καταβάλει το 50% του πλούτου της σε τέτοιου είδους ιδρύματα.

Η Μακένζι Σκοτ, που είναι επίσης μυθιστοριογράφος, είχε αποκαλύψει τον Δεκέμβριο ότι είχε δωρίσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 384 οργανώσεις, σε διάστημα 4 μηνών, ανεβάζοντας σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια το συνολικό ποσό των δωρεών της, που έχουν δημοσιοποιηθεί. Ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της Σκοτ, ηλικίας 50 ετών, προέρχεται από τα χρήματα που έλαβε στο πλαίσιο του διαζυγίου της με τον Τζεφ Μπέζος, το οποίο οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019 και που της επέτρεψε να αποκτήσει εκείνη την εποχή το ισοδύναμο αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές της Amazon. Η αξία τους αυξήθηκε με την άνοδο της τιμής της μετοχής του κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου στη Wall Street, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους, η περιουσία της Μακένζι Σκοτ ανέρχεται σε 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αναδεικνύοντάς την ως τον 22ο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ