Το ξέσπασμα της Αθηνάς Οικονομάκου για τις φωτιές και την κλιματική αλλαγή

Η Αθηνά Οικονομάκου ξέσπασε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram για τις καταστροφικές φωτιές στη χώρα μας και την κλιματική αλλαγή. Σε μια οργισμένη ανάρτηση αναφέρει ότι νιώθει θλίψη, θυμό και αγανάκτηση και παράλληλα ως “βέρα Μανιάτισσα” δηλώνει ότι υπόσχεται στον εαυτό της ότι θα αλλάξει.

“Ξεκίνησα να γράφω και να γράφω και να γράφω… μέχρι που συνειδητοποίησα πως δεν έχω κάτι καινούριο να πω, κάτι που έμπρακτα θα απαλύνει τον πόνο. Και είναι τόσο κοινά τα συναισθήματα που έχουμε όλοι μας αυτή τη στιγμή… απέραντη θλίψη, θυμός, ερωτηματικά, αγανάκτηση, νεύρα, φόβος… Δεν είναι ώρα για αναλύσεις ας τις αφήσουμε στους ειδικούς, τώρα είναι ώρα για πράξεις. Ευθύνες υπάρχουν πολλές και εύχομαι (αν και πολύ αμφιβάλλω) να επιρριφθούν εκεί που πρέπει! ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ αύριο όσα ζούμε σήμερα.

Επειδή λοιπόν «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» ως βέρα Μανιάτισσα (φθηνά το γλιτώσαμε το Γυθειάκι μας) υπόσχομαι στον εαυτό μου πως θα αλλάξω, κι αυτό το post είναι αφιερωμένο σε αυτό! ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις… είναι ο μόνος δρόμος. Πια δεν είναι επιλογή είναι ανάγκη. Επιτακτική. Για μένα, για σένα, για τα παιδιά μου και τα παιδιά όλου του κόσμου, για το σήμερα και το αύριο. Για όλους όσοι δίνουν καθημερινά τη ζωή τους για να έχουν οι επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον, για τους εθελοντές που δεν έχουν σταματήσει στιγμή να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Το οφείλουμε ο ένας στον άλλον” γράφει η ηθοποιός και καταλήγει: “Στο post της Κατερίνας Τσάνταλη που τις τελευταίες μέρες ευγνωμονούμε όλοι για το τεράστιο έργο που έχει προσφέρει, βρήκα κάποιους απλούς τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν για να κάνουμε μια αρχή όλοι μαζί για αυτή την τεράστια αλλαγή. Slide left”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ