Το Netflix εξασφάλισε τη νέα ταινία του Τζόνι Ντεπ

Λίγες εβδομάδες μετά την πολύκροτη δίκη με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη με νέα ταινία.

Ο ηθοποιός φαίνεται ότι ανακτά σιγά σιγά τη φήμη του κι ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στη γαλλική ταινία “La Favorite” της Maiwenn Le Besco. Τη νέα ταινία του Τζόνι Ντεπ διεκδίκησε το Netflix κι εξασφάλισε τα δικαιώματα για να τη στριμάρει στην πλατφόρμα του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, το Netflix έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την προβολή της επόμενης ταινίας του Τζόνι Ντεπ στη Γαλλία. Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία streaming θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση του πρώτου μεγάλου μήκους ρόλου του ηθοποιού μετά τη δίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου του.

Ωστόσο, ρεπορτάζ του Variety διαψεύδει ότι το Netflix θα χρηματοδοτήσει την ταινία. Αντιθέτως, η εταιρεία streaming θα αναλάβει να προβάλει την ταινία στη Γαλλία, μόλις ολοκληρωθεί η 15μηνη διανομή της στη χώρα. Αυτό συμβαίνει διότι η νέα ταινία του Johnny Depp δεν είναι πρωτότυπη παραγωγή του Netflix, δηλαδή Netflix original.

Ο ρόλο του Ντεπ και τα γαλλικά

Στο “La Favorite” ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει ως ο Βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΣΤ’ της Γαλλίας. Η Maiwenn που θα αναλάβει τη σκηνοθεσία θα πρωταγωνιστήσει επίσης στην ταινία και θα υποδυθεί την Jeanne du Barry, μία κόμισσα που ήταν η τελευταία ερωμένη του Λουδοβίκου ΙΣΤ’.

Ο Τζόνι Ντεπ και το Netflix

Τελευταίος μεγάλος ρόλος του Johnny Depp ήταν στην ταινία του 2020 “Minamata” του Andrew Levitas, για τον “πολεμικό” φωτογράφο W. Eugene Smith. Έτσι, το “La Favorite” θα σηματοδοτήσει την δυναμική επιστροφή του ηθοποιού στον κινηματογράφο αφότου το Χόλιγουντ του γύρισε την πλάτη μετά τις καταγγελίες της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία. Ο ηθοποιός κέρδισε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε μήνυση κατά συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της Heard τον Ιούνιο.

Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία μιλώντας γαλλικά. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι και θα διαρκέσουν τρεις μήνες. Στις τοποθεσίες που θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα ανήκει και το παλάτι των Βερσαλλιών. Πριν μερικές εβδομάδες είχαν κυκλοφορήσει και οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του ηθοποιού που είχε καταφθάσει στο Παρίσι. Παρακάτω τον βλέπουμε αγνώριστο με extensions στα μαλλιά για τις ανάγκες του ρόλου.

Η επένδυση του Netflix στις γαλλικές ταινίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από μια πρόσφατη συμφωνία με τις γαλλικές συντεχνίες κινηματογράφου, το Netflix και άλλες πλατφόρμες streaming αναμένεται να επενδύσουν σε γαλλικές ταινίες. Το Netflix τόνισε ότι θα επενδύσει συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ (40,7 εκατομμύρια δολάρια) σε γαλλικές ταινίες το 2022, με την ταινία του Depp να είναι μια από τις πρώτες επιλογές του.

Άλλες επερχόμενες γαλλικές ταινίες που έχει επιλέξει το Netflix είναι η κωμωδία “Asterix & Obelix: l’Empire du Milieu” του Guillaume Canet και το “Chien et chat” που θα σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει η ηθοποιός Reem Kherici. Όσον αφορά το “La Favorite” η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις γαλλικές αίθουσες το 2023. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ