Το απολαυστικό ΒΙΝΤΕΟ της Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ

Η Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου και η Φίνος Φιλμ την τιμά με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Φίνος Φιλμ μέσω social media, σχολιάζει την επικαιρότητα με βίντεο που περιλαμβάνουν χαρακτηριστικές σκηνές και ατάκες που άφησαν ιστορία από ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

“Η ζωή μερικές φορές είναι σαν τη τζαζ. Οι καλύτερες στιγμές έρχονται όταν αυτοσχεδιάζεις” αναφέρεται στην ανάρτηση της Φίνος Φιλμ, ενώ στο απολαυστικό βίντεο βλέπουμε σκηνές από  παλιές καλές ελληνικές ταινίες.


H UNESCO (ο οργανισμός του ΟΗΕ που ασχολείται με εκπαιδευτικά, επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα) ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.

Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως  μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο Αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας».

Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ